keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kirjabloggaajat kirjastojen puolestani: minun kirjastoni

Tänään 15.7.2015 kirjablggaajat tempaisevat kirjastojen puolesta esittelemällä oman kirjastonsa. Tempauksella bloggaajat tahtovat osoittaa tukea kirjastoille ja kannattaa kirjastojen ja kirjastolain säilymistä. Enemmän aiheesta sekä linkkilista osallistujen blogeihin löytyy La petite lectrice -blogista.

Kirjastolaitos on mielestäni mahtava juttu, olen ollut suurkuluttaja ekaluokkalaisesta saakka. Ensin lainailin äidin kortilla ja oman kirjastokortin saaminen oli tosi kova juttu. Sen jälkeen vain taivas ja kirjastokassin koko ovat olleet rajanani, muistan nimittäin raahanneeni kotiin massiivisia kirjakasoja. (Jotkut asiat eivät ole muuttuneet paljoakaan noista päivistä...) Ensimmäinen kirjastoni ei kuitenkaan enää sijaitse vanhassa tutussa paikassaan Oulunkylän ala-asteen yhteydessä joten sen esitteleminen ei valitettavasti onnistu.

Käänsin siis katseeni nykyhetkeen ja esittelenkin teille oman kotikirjastoni, Malmin. Olen kolunnut näiden hyllyjen välissä jo monta vuotta ja kirjasto onkin minulle yllättävänkin rakas paikka jonka ovista on aina kiva käydä sisään.Malmin aineistoa on nähty blogissakin melkoisesti, laskujeni mukaan n. 683 kappaletta lukemistani kirjoista kun on kirjastolainoja.

Kiva henkilökunta, oivalliset kirjavalikoimat - en voi valittaa. Lempparipaikkojani ovat Bestseller-hylly (joka on aina pakko tarkistaa ihan ensimmäiseksi vaikka lukupino olisikin jo korkea ennestäänkin) ja sarjishylly, josta olen löytänyt muutamia ihan mahtavia kirjoja. Kuluneen vuoden sisällä kirjastoon ovat putkahtaneet myös lautapelit joka mielestäni on oikein hyvä uutuus. Ison kiitoksen haluan myös e-kirjastosta joka ehkä on paras juttu aikoihin: e-kirjoja ja äänikirjoja muutaman napin painalluksen päässä. Ilmaiseksi. Kiitos!!!

15 kommenttia:

 1. Ihana kirjoitus! Ja kuva, ei hassumman näköinen kirjasto :) Kirjasto muuten lienee eräs niistä "laitoksista", joista monella on kaiketi yksinomaan hyviä muistoja. Minäkin olen ollut kirjastofani jo pienestä pitäen: muuton yhteydessä on aina ensimmäisenä selvitetty, missä lähin kirjasto sijaitsee. Tosin aikuisiällä tuli pitkä kirjastotauko, koska en osannut palauttaa kirjoja ajoissa jne. Mutta olen taas löytänyt kirjastot uudelleen! <3

  VastaaPoista
 2. Kirjastoon menee kuin kotiinsa. Se on aina tuttu ja turvallinen, vaikka olisi vuosien myötä vaihtunutkin.

  VastaaPoista
 3. "Sen jälkeen vain taivas ja kirjastokassin koko ovat olleet rajanani, muistan nimittäin raahanneeni kotiin massiivisia kirjakasoja. (Jotkut asiat eivät ole muuttuneet paljoakaan noista päivistä...)" :D

  Kiva postaus! Kiitos, että olet mukana :)

  VastaaPoista
 4. Malmin kirjasto on minunkin kirjastoni :) Viimeksi perjantaina kävin ja bloggasinkin.

  http://ritamentor.blogspot.fi/2015/07/kirjastokaynti-malmilla.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, jaamme sitten yhteisen kirjaston. More the merrier!

   Poista
  2. Rita, jaamme sitten yhteisen kirjaston. More the merrier!

   Poista
 5. Malmin kirjasto oli hyvä turvapaikka lähikirjaston remontin ajan ja tuleepa siellä nytkin aina välillä vierailtua. Viimeksi kävin tosin vain selaamassa Tatu ja Patu -kirjoja lasten osastolla yhtä geokätköä varten.. :D Bestseller-hylly Malmilla on ihan ykkönen, itse lainasin sieltä viimeksi ensimmäisen Høegini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, meilläpäin onkin hyviä kirjastoja. Tapanilan kirjasto oli hetken aikaa teinivuosieni kotikirjasto, sieltäkin on hyviä muistoja.

   Poista
  2. Linnea, meilläpäin onkin hyviä kirjastoja. Tapanilan kirjasto oli hetken aikaa teinivuosieni kotikirjasto, sieltäkin on hyviä muistoja.

   Poista