maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kesäkirjojen viikko: Kesäinen illuusioni / Karoliina Timonen

Lupailin kesäkuun koostepostauksessa että yrittäisin järjestää kesäkirjojen viikon ja tästä nyt starttaa! Karoliina Timosen Kesäinen illusioni kuuluu tähän kategoriaan selvästi, jo pelkkä kansi (joka muuten on upea) tuo mieleen helteen ja hehkuvan kuumat vartalot hiekalla. Kansien välistä löytyy kuitenkin jotain ihan muuta...

Kesäinen illuusioni sijoittuu helteiselle Saimaalle. Eroamassa oleva Klarissa on vuokrannut kesäksi Piiliniemen saaren kesäpaikakseen, tarkoituksenaan rentoutua ja kirjoittaa. Sitten vastakkaiselle Variskallion saarelle ilmestyy iltaisin jazzia soittava vuokralainen isoinen veneineen ja Klarissan mielenrauha rikkoutuu.

Timosen kesäkirja oli lukukokemuksena vaikuttava. Kesä tuli - ainakin kirjan avulla - ihan iholle asti ja muistelin helteen tuntua ihollani hieman kateellisena sillä tätä kirjoittaessani kesän ensimmäinen helleaalto oli päättynyt  ja tuttu pilvinen harmaus oli palannut. Timonen luokin kirjassaan tunnelmia tyylikkään vaivattomasti, kesäisestä keveydestä kohta myrskyn synkkyyttä.

Kesäinen illuusioni oli nautinnollinen lukukokemus joka piti otteessaan aivan viimeiseen lauseeseen saakka. Kirja on ehkä pieni mutta moitteettoman eheä kokonaisuus jota voi suositella ihan mielellään!
"Alussa, hänen tullessaan, on nähtävissä toivo, että se olisi toisenlaista - tai että hän olisi toisenlainen. Sellainen on kuvitelma, kun tullaan kaupungista maalle. Katujen melusta metsän hiljaisuuteen.Koska metsä sen yleensä tekee. Siinä hän seisoo ja katsoo tummia puita, kuulee kuisketta. Jotakin liikahtaa mielessä, ja silloin jo se on selvää, mutta ei vielä hänelle."
PS. Kesäiseen illuusioni kuuluu olennaisesti myös musiikki ja kirjailija onkin koonnut tarinassa soitetut kappaleet omalle soittolistalleen, joka löytyy Spotifystä haulla Karoliina Timonen.

WSOY, 2015
Sivuja: 165
Kansi: Anna Makkonen

3 kommenttia:

 1. Tämä oli yllättävä lukukokemus: kansien perusteella odotin jotain keveämpää ja viihteellisempää. Vakuuttava pieni romaani, joka jäi mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, minusta kirjan jännittävä luonne oli iso plussa. Kuten sanoit vakuuttava ja mieleen jäävä romaani.

   Poista
  2. Jonna, minusta kirjan jännittävä luonne oli iso plussa. Kuten sanoit vakuuttava ja mieleen jäävä romaani.

   Poista