perjantai 11. heinäkuuta 2014

Insurgent (suom. Kapinallinen) / Veronica Roth

Tässä postauksessa bloggaaja kääntää kelkkansa! Huhtikuussa luin Divergent-trilogian ensimmäistä kirjaa, Outolintua, kohtuullisen sekavin miettein. Kirjan parissa kului aika tavallaan ihan mukavasti mutta silti sen ajatusmaailmassa tuntui jokin tökkivän. Ajattelin ehkä jättää trilogian sikseen mutta sitten kävikin niin hassusti että pongasin sarjan kakkososan, Insurgentin, OverDrivessä ja puolihuolimattomasti tulin klikanneeksi sen lukulaitteeseen ajatellen että kuuluupa aika bussipysäkillä sitten rattoisammin. Mutta kuinkas sitten kävikään?

Insurgent jatkaa melko tarkkaan samoista hetkistä joihin Outolintu lopetti. Tris kumppaneineen löytää itsensä keskeltä suoranaista sotatilannetta jossa Uskaliaiden ryhmä revitään kahtia eivätkä muutkaan osastot tunne olevan turvassa. Peli kovenee ja yllätyksiä löytyy joka lähtöön. Meno on heti alusta saakka varsin vauhdikasta eikä kirjailija paljonkaan muistuttele edellisen juonikäänteistä, joten jos et siis ole lukenut sarjan ensimmäistä osaa, älä aloita tästä! Sattuneesta syystä en halua myöskään kirjoittaa juonesta kovin paljoa spoilausvaaran takia.

Jotain lienee tapahtunut allekirjoittaneen päässä, sillä Outolinnun "ihan kiva" -tuntemukset vaihtuvat jonkin asteiseen koukuttumiseen sarjan kakkososassa. Liekö niin että nyt oli otollisempi aika lukea juuri tämän tyyppinen kirja vai auttoiko asiaa esim. se, että olin jo ensimmäisen osan myötä tutustunut Rothin luomaan maailmaan? Joka tapauksessa olin positiivisesti yllättynyt siitä kuinka mukavasti Insurgent minut mukaansa tempaisi.

Kirja on melkoinen action-pläjäys jossa piisaa vauhtia. Sen rakenne muistuttaa minua edelleenkin voimakkaasti - ja ehkä myös hiukan häirisevästikin - Nälkäpelistä, jopa pikkuiset sankarittaret jotka osoittautuvat sitkeiksi ja nokkeliksi tappokoneiksi muistuttavat minun mielessäni toisiaan. Trilogian viimeistä osaa varten on jätetty mukavasti asioita auki, veikkaan että vauhdikasta menoa on luvassa siinäkin!

Kirjan suomenkielinen versio on nimeltään Kapinallinen ja se on ilmestynyt aivan äskettäin Otavan kustantamana. Kirjaan perustava elokuva on parhaillaan työn alla, sen oletetaan valmistuvan vuonna 2015. Pokkaan tällä postauksellani Ihminen sodassa -haasteesta (Kuvitteelliset sodat).

HarperCollins, 2012
Sivuja: 525

2 kommenttia:

  1. Kiva, että tykkäsit! Minulle Outolintu oli ihan vau-kokemus, eikä Kapinallinen enää tuntunut niin mahtavalta. Hyvä se oli, mutta oli myös paljon odotuksia. Nyt aloittelen kolmatta osaa, saa nähdä miten käy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anni, minulla tämä sarja näyttää olevan aikalailla fiiliksistä kiinni, koska Outolintu upposi vähän heikommin mutta Kapinallinen taas koukutti. :D

      Poista