lauantai 19. heinäkuuta 2014

Crazy Rich Asians / Kevin Kwan

Joskus sitä tekee mainioita löytöjä ihan vahingossa. Surffailin eräänä kauniina päivänä tekemässä ties kuinka
monetta kirjallisuusaiheista persoonallisuustestiä netissä. (Katsokaas, on ehdottoman tärkeää että tiedän esimerkiksi kuka Shakespearen henkilöistä olisin.) Sivun bannerissa mainostettiin tätä nimenomaista kirjaa ja kuten kirjan nimikin on, noh, ytimekäs joten lampsin virtuaalisesti Helmetiin tutkimaan löytyisikö kirjaa sieltä. Löytyi, ja vielä kätevästi e-muodossa. Ja eikun lukemaan.

Crazy Rich Asians kertoo nimensä mukaisesti hullun rikkaista aasialaisista. Tarinassa keskitytään erikoisesti muutamaan sukuun, joiden rahankäyttö saa hemmotellut tositv-kotirouvat näyttämään lähinnä kerjäläisiltä. Mitäpä siitä jos ostosreissulla palaakin milli? Tai jos hotellissa saa huonoa palvelua, voi sen aina ostaa näpäyttääkseen epäkohteliaita. Tarinan keskushenkilönä on Rachel Chu, nuori taloustieteen professori, joka lähtee poikaystävänsä Nicholaksen ystävän häihin lainkaan tuntematta tämän taustoja. Rachelille on luvassa yllätys poikineen, eivätkä ne kaikki suinkaan ole mukavia...

Crazy Rich Asians on aikuisten satu, jossa Kevin Kwan maalailee lukijan silmien eteen upeita juhlia ja uskomattomia rikkauksia. Tarina onkin eräänlainen versio Tuhkimo-tarinasta, tavallisesta hyväsydämisestä tytöstä joka sattumalta löytää todellisen prinssin. Kun oikea mielentila sattuu kohdalle, onkin mukavaa hetkeksi upota hattaraan ja Rachelin tavoin ihmetellä silmät pyöreinä rikkaiden hömpötyksiä. Kirja osoittautui myös ihan hauskaksi tapaukseksi ja varsinkin Aasiaa tunteville on tarjolla mukavia heittoja.

Oli oikein kiinnostavaa lukea vaihteeksi miehen kirjoittamaa chick-litiä, Kevin Kwan osoittautui nimeksi jonka painan jatkossakin mieleeni.

Atlantic Books, 2013
Sivuja: 403

4 kommenttia:

 1. Ja taas lukulista kasvaa - niin paljon hauskaa luettavaa, niin vähän aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OverDriven porukka tekee hyvää työtä ja niin pitkiä lukulistoja!!

   Poista
 2. Tää on joskus ollut lukipinossani, mutta en sitten saanut luettua. Kiitti kun muistutit, kiinnostaa kyl!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari, tämä oli mukavan höttöinen kirja, sellainen kepeä kesäluettava. Eli jos hetki on oikea, niin nappaa kirja käteen!

   Poista