maanantai 26. tammikuuta 2015

Blogistanian parhaat 2014 - minun ääneni

On taas aika äänestää vuoden parhaita lukukokemuksia ja tällä kertaa tehtävä olikin melkoisen kimurantti. Monta hyvää kirjaa pyöri mielessä ja omat valintakriteeritkin olivat hakusessa. Lopulta päätin noudattaa vanhaa tuttua, hyväksi havaittua mutuhuttu-meininkiä ja valita listalleni ne kirjat, joiden lukemisesta on jäänyt mieleeni paras muisto. Finlandia-listallani jyräävät tänä vuonna sekä miehet että nauru, Globaliassa viehätyin persoonallisista mysteereistä. Kiitokset kirjailijoille, kääntäjille ja muille toimijoille näistä mainioista hetkistä!

Finlandia

Mikko-Pekka Heikkinen Jääräpää  3p
Roope Lipasti: Halkaisukirves, elämä ja vähäisemmät teot 2p
Tuomas Vimma: Firman mies 1p

Globalia

Eleanor Catton: Valontuojat 3p
Alan Bradley: Piiraan maku makea 2p
Robert Galbraith: Silkkiäistoukka 1p
8 kommenttia:

 1. Minullakin hallitsivat mieskirjailijat kärkipaikkoja. Tällä kertaa sattui näin, viime vuonna listallani oli puolestaan enemmän naiskirjailijoita. Harmi etten ehtinyt lukea Jääräpäätä ennen äänestystä, vaikka yrityksenä oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen, ehtiihän sitä tänäkin vuonna lukea. :)

   Poista
 2. Bradley & Galbraith - jos olisi äänestetty vain dekkareista, nämä olisivat ehdottomasti saaneet minulta ääniä. Valontuojia en harmittavasti ehtinyt lukemaan, mutta arvelen että sillä olisi ollut potentiaalia omallekin listalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MarikaOksa, minulle kaiketi dekkarit ovat tarjonneet parasra rentoutusta.

   Poista
 3. No höh sentään, nyt vasta hoksasin, että tuo Piiraan maku makea olisi täyttänyt Globalian ehdot. Se olisi kyllä saanut minultakin kaksi pistettä. :-)
  Valontuojat sen sijaan... sen kanssa en ainakaan ensi yrittämällä päässyt alkua pidemmellä :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Booksy, minä kuuntelin Valontuojat äänikirjana ja pienen alkuäimistyksen jälkeen kirja kyllä tempaisi mukaansa.

   Poista
 4. Mikko-Pekka Heikkinen on minulla edelleen kokematta, Kutturaa kuuntelin joskus Radioteatterista mutta sitten unohdin. Pitääkin tsekata uudelleen. Silkkiäistoukan voisi yrittää saada kirjastosta puhelimeen, Käen kutsukin meni sillä tavalla niin mukavasti.

  Mutuhuttu on just hyvä valintaperuste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, Silkkiäistoukka toimi ainakin Audiblen kirjana tosi kivasti. Ja mutuhutullahan tässä mennään kun ei muutakaan voida.

   Poista