perjantai 1. marraskuuta 2013

Lennokas lokakuuni

Käheä hei ja moi täältä! Lokakuu päätti maustaa kirjamessuviikonloppuani tavallista veikeämmällä flunssalla, joka nostatti mukavan kuumeen. Allekirjoittaneen kirjamessuthaaveet saivat nolon lopun, mutta paremmalla onnella sitten ensi vuonna.

Lokakuu on ollut työntäyteinen mutta ehdin kokeilemaan vähän uuttakin, väkersin nimittäin videon. Idea videosta tuli aika yllättäen viipottaessani lentokentällä ja se kuvattiin muutamassa minuutissa, kännykän kameralla. Videon kuvaaminen oli yllättävän kivaa ja luulen että jatkan tätä kokeilua kunhan inspiraatio taas iskee ja käheys äänestä katoaa.

Lokakuun luetut

Lokakuussa luin 17 kirjaa mutta vain 3293 sivua. Sivumäärän niukkuutta selittää tuo aiemmin mainitsemani kiire, lisäksi kuuntelin läpi 4 äänikirjaa, jotka eivät luonnollisestikaan ole mukana sivumäärissä. Kuukausi oli oikeastaan sarjakuvien, sillä hyppysiini osui oivallisia sarjiksia mikä näkyykin sitten TOP3:ssa. Kuukauden parhaat lukukokemukset nimittäin olivat Roope Lipastin Perunkirjoitus, Zeina Abirachedin Minä muistan ja Guy Delislen A user's guide to neglectful parenting. Kannattaa lukea! Kuukauden floppi taitaa olla Kate Wilhelmin The Fullness of time, josta lisää vähän myöhemmin.

Sain ReadBerryltä Maija Vilkkumaan Nainen katolla, mutta kirja jäi tällä kertaa bloggaamatta, sillä en oikein kokenut omakseni ja päässyt kiinni juttuun. Kokemukseeni saattoi vaikuttaa sekin että aikomukseni oli lukea kirja iPadilla, mutta jostain kumman syystä vekotin oli aina jonkun toisen hyppysissä kun olisin halunnut lukea. Lopulta päädyin lukemaan kirjan loppuun läppärilläni, mikä ei kyllä kuulu meikäläisen suosikkilukutapoihin. Veikkaan että Maijan kirja kyllä ihastuttaa monia, itse jäin vain jutusta ulkopuolelle.

Omaa postaustaan ei myöskään saanut Kate Wilhelmin The Fullness of time, jonka pongasin OverDriven kokoelmista. Kirja oli ehkä hurjinta huttua vähään aikaan enkä oikein hakemallakaan löytänyt siitä mitään hyvää, paitsi ehkä sen kesto (2 h 52 minuuttia). Kirja lienee tyypiltään sci-fiä, mikä ei oikein ole ominta alaani ja sen juoni oli tuskallisen ennalta-arvattava. Tulinkin tämän kirjan myötä siihen lopputulokseen että tylsä äänikirja on vielä pahempi juttu kuin tylsä paperikirja. Olen pahoillani Kate Wilhelm, pidin Death of an artistista, mutta The fulness of time ei varmastikaan ole paras vetosi.

Haasteiden tilanne

Junnaan jälleen paikoillani maantieteellisissä lukuhaasteissani, onneksi edistystä tapahtuu sentään toisaalla. Nappasin kaksi pistettä sekä 2013 Kotimaiset -haasteessa että sarjakuvahaasteessa.

Yhden haasteen sain ihan loppuun asti lokakuussa. Asetin nimittäin Goodreadsissa vuoden lukutavoitteeksi 200 kirjaa ja sen sain täyteen viime viikolla.

Entäs ensi kuussa?

Ensi kuussa aion ainakin paeta marraskuun harmautta tekemällä  vähän nojatuolimatkoja, tarkoitus oli ainakin käväistä Japanissa ja Venäjällä, ehkä Ranskassa ja Ruotsissakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti