perjantai 22. marraskuuta 2013

Beware the Creeper / Jason Hall & Cliff Chiang

Tuntuu että sarjakuvien lukemisesta on taas vierähtänyt ihan liian pitkä aika ja olikin ihanaa löytää kirjaston hyllystä uutta ja kiinnostavaa luettavaa. Jason Hallin kirjoittama ja Cliff Chiangin kuvittama Beware the Creeper nimittäin vaikutti heti ihan juuri oikeanlaiselta kirjalta allekirjoittaneelle.

Tarina sijoittuu vuoden 1925 Pariisiin, jossa Benoirin sisarukset, räväkkä Judith ja hiljainen Madeline vaikuttavat. Valitettavasti Judithiin iskee silmänsä myös seurapiirien paha poika, Mathieu Arbogast, jolle ei sanota ei, kuten Judith saa valitettavasti todeta. Mutta sitten Pariisin varjoihin ilmestyy uudenlainen saalistaja, erikoiseen asuun pukeutunut, Creeperiksi itseään kutsuva nainen, joka tuntuu vainoavan juuri Arbogasteja.

Creeper osoittautui ilahduttavan toimivaksi sarjakuvaksi. Jälkikäteen ajatellen tarina oli mukavan eheä ja vauhdikas, jollain tapaa samaistuttavakin. Kirjan perusidea (josta en tässä kuitenkaan paljasta enempää) on mielestäni aika tyypillinen, saman tapaiseen asetelmaan olen törmännyt aiemminkin. Tämä ei kuitenkaan varsinaisesti menoa haitannut, sillä Hallin tarina tempasi minut tehokkaasti mukaansa ja Chiangin kuvitus toimii hienosti sitä täydentämässä. Innokas nojatuolimatkailija kun olen, nautin myös kirjan hyvin välittämästä pariisilaisesta tunnelmasta, tyylikkäästä, taiteellisesta ja kapinallisesta menosta.

En ollut aiemmin tutustunut Hallin ja Chiangin tuotantoon, mutta tämän kelpo kokemuksen jälkeen pidän silmäni auki miesten muiden kirjojen varalta!

Prenez garde au Creeper! Beware the Creeper!

Vertigo, 2013
Sivuja: 128

2 kommenttia:

 1. Vaikuttaa kiintoisalta ja tämä ilmeisesti on alkujaankin sarjakuva eikä esim. romaanin pohjalta sellaiseksi tehty? Täytyypä laittaan korvan taakse seuraavaa kirjastoreissua ajatellen. Huomaan alkavani hiljalleen hurahtaa sarjiksiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, been there, done that. Minua sarjiskärpänen puri muutama vuosi takaperin ja sillä tiellä ollaan.

   Tämä oli tosiaan aika kiinnostava juttu, ei tosin ihan keveimmästä päästä aiheidensa puolesta. Käsittääkseni tarina on alkujaankin sarjakuvaa varten tehty, googlettelu kyllä paljasti että samanniminen sarjakuva on tehty 1960-luvullakin mutten tiedä onko kuitenkaan sama.

   Poista