lauantai 30. marraskuuta 2013

Mihin se marraskuu katosi?!

Täällä kirjoittaa tänään blogaaja jota ajan eteenpäin vilistäminen hämmentää. Vastahan nyt oli kesä mutta kalenteri alkaa näyttää jo joulukuuta. Olen ihmeissäni kuunnellut joululauluja kaupassa ja katsellut joulutavaroista intoilevia ihmisiä, vielä minusta ei tunnu joululta. Mutta nyt on kai sen aika kun kalenterikin niin sanoo.

Mihin se marraskuu sitten hujahti? Kaiketi sairastamiseen. Lokakuinen ystäväni flunssa jätti jälkeensä yskän, josta riitti riemua moneksi viikoksi. Sitten meni nilkka, joka onneksi tätä kirjoittaessa alkaa olla jo kunnossa. Olen siis tainnut keskittyä suurimmaksi osaksi omaan kurjuuteeni, mutta toivottavasti tähän tulee ensi kuussa muutos!

Marraskuun luetut

Marraskuussa tuli -  sattuneesta syystä - luettua paljon. Saldoa kertyi 4739 sivua ja 16 kirjaa, joista 3 oli äänikirjoja. Englanniksi luin 3 kirjaa ja jopa yhden ruotsiksi! Hejhej! Lukukuukauden punaisena lankana tuntuivat olevan dekkarit, joiden räväkkää menoa taitettiin ainakin muutamilla mainioilla tietokirjoilla.

Kuukauden parhaat lukukokemukset tarjosivat tällä kertaa ehdottomasti Mia Kankimäki (jonka kirjan ihanuutta en voi kyllin hehkuttaa), Marko Leino (jonka kirja oli kamala mutta silti hehkutettava) ja Kathleen Tessaro (jonka kirja oli trés chic ja siksi hehkutettava). Kuukauden floppi tuli vastaan heti kuukauden alussa, sillä kovasti odottamani Wicked osoittatui melkoiseksi pakkopullaksi.

Haasteiden tilanne

Vihdoinkin edistystä on tapahtunut! Sarjakuvahaasteessa Beware the Creeper kasvattti pistesaldoani, vuoden 2013 Kotimaisissa taas Leena Virtanen ja Mia Kankimäki avittivat eteenpäin. Maailmaa valloitin Senegalin ja Valko-Venäjän verran. So American -haasteen taidan kyllä laittaa tämän vuoden jälkeen arkistoon, se ei vain tahdo edistyä enkä väkisinkään viitsisi eteenpäin painaa.

Entäs ensi kuussa?

No kaipa se joulu olisi ensi kuussa, pikkutontut ovat vihjailleet että kirjabloggaajilta olisi joulukalenteriakin tulossa, joten pitäkääpä silmät auki. Ensimmäinen luukku tulee aukeamaan täältä, tiptap!

Maanantaina 25.11 starttasi myös Helmet-kirjastojen Koko kaupunki lukee -kamppis, johon oli ihan pakko osallistua. Koko kaupungin kokoisella lukupiirillä on kirjanaan Peter Franzénin Tumman veden päällä ja some-lukupiiriin voi osallistua Facebookin tapahtumasivulla tai kommentoimalla lukukokemuksiaan hashtagilla #kokokaupunkilukee. Eli kaikki mukaan, osallistumisaikaa on 14.12. saakka!

5 kommenttia:

 1. Täälläkin hämmästellään samaa, että mihin se marraskuu katosi. Ihan hämmennyin kun tajusin tänään olevan marraskuun viimeisen päivän ja kuukausikoosteen aika :D

  Paljon olet lukenut, kuten aina. Oma aikani riitti vain viiteen kirjaan, vaikka onhan sekin jo paljon.

  VastaaPoista
 2. Katri, sama juttu. Kokonainen kuukausi on hurahtanut johonkin, kaamokseenko?

  VastaaPoista
 3. Samaa minäkin täällä ihmettelen että mihin katosi kuukausi! No, aika samanlaisissa tunnelmissa se on mennyt kuin sinullakin, viimeiset kaksi viikkoa kovan flunssan ja osin sairasloman merkeissä.

  Olet lukenut hurjan paljon, ja vau, ruotsiksikin. Käen kutsu on minulla vielä kesken, yllätyin vähän ettei se vetänytkään imuunsa ihan sillä tavalla kuin olin kuvitellut. Luen sen kyllä jossain vaiheessa loppuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja sitä piti sanoa että kuuntelen Tumman veden päällä juuri äänikirjana. Pitääkin tutkailla tuota some-lukupiiriä (vai onko se vain pääkaupunkiseutulaisille?).

   Poista
  2. Sara, minusta tuntuu että puoli Suomea niistää ja köhii nyt. Voi meitä!

   Luulisin että some-lukupiiriin saa tulla kyllä mukaan kuka vain - more the merrier?

   Poista