perjantai 30. marraskuuta 2012

Valoa kiitos!!

Kaamosaika on pahimmillaan/parhaimmillaan ja sen huomaa. Valokuvaaminen ei oikein innosta, koska töistä päästyäni ei jäljellä ole sitä kaikkein olennaisinta eli valoa. Harmitus. Ulkolenkeillä olen yrittänyt siitäkin huolimatta käydä että on pimeää ja märkää. Kaikkein parhaiten tämä vuodenaika kyllä sopii mielestäni lukemiseen ja olenkin vastustanut innokkaasti kaamosta kirjakasojeni keskellä. Jos se vain työnantajalle sopisi, voisin myös harkita talviunien nukkumista!

Marraskuun luetut

Marraskuu oli varsin tehokas lukukuukausi, liekö syynä se, ettei oikein mitään muutakaan huvittanut tehdä kuin istua sohvannurkassa. Luin lukeneeksi 21 kirjaa, mikä on henkilökohtainen ennätykseni. Näistä e-kirjoja oli 5 kpl, englanniksi luin tässä kuussa vain kaksi kirjaa. Luettujen sivujen määräksi kertyi kuitenkin 5320 pl. e-kirjat.

Lukukuukauden parhaisiin kokemuksiin kuului ilman muuta Nälkäpeli, jonka olin etukäteen koppavasti luokitellut massavillitykseksi ja nielin pian sanojani kun tajusin olevani niin koukussa kirjaan että nukkuminenkin sai jäädä. Näin sitä joskus käy... Nälkäpelillä ilahdutin myös synttäreitään juhlivaa nuorempaa kollegaa, joka myöhemmin harmitteli sitä että koko viikonloppu meni lukiessa. Kyllä vaan, kirja koukuttaa! Samoin onnistuin koukkuuntumaan Robert Harrisin Arkkienkeliin, suosittelen. Kuukauden TOP3:een ylsi myös yksi asiallisempikin teos, nimittäin Saku Tuomisen ja Pekka Pohjakallion Työkirja, joka tuntui raikkaalta ja mielenkiintoiselta. Muutaman idean kirjasta olen lainannut jo omaan työpäivääni ja hyvin tuntuvat toimivan.

Kuukauden pettymys taisi olla Sharon "Ozzyn vaimo" Osbournen Kosto. Mutta ei siitä sen enempää...


Haasteiden tilanne

Haasteiden kanssa on päässyt tulemaan kiire sillä vuosi alkaa uhkaavasti loppua! Kaunokirjallisen maailmanvalloituksen osalta nappasin Argentiinan, Etelä-Afrikan, Uuden-Seelannin ja Ukrainan - kiitos Jules Verne ja Nikolai Gogol. Ikkunat auki Eurooppaan -haasteessa etenin Ukrainan lisäksi myös Venäjälle.

So Americanissa sain kerättyä viimeiset kategoria-pisteeni Setä Tuomon tuvan avulla. Osavaltiohaaste sen sijaan on aika kimurantti, etenin Kentuckyn ja Mainen verran.

Entäs ensi kuussa?

Jos mayoihin on luottamista, niin ensi kuussa tulee maailmanloppu. Mikä tarkoittaa sitä, että nyt on kiire lukea hyviä kirjoja - kun vielä voi! Aikomukseni on ainakin lukea jälleen yksi keskiajalle sijoittuva jännäri sekä uusin Rowling, joka kuoriutui synttäripaketistani.

Mikäli Mayojen tuhonpäivästä kuitenkin selvitään, haluaisin löytää jotain jouluista luettavaa. Itseni ja listapakkomielteeni tietäen yritän varmasti ottaa myös jonkun sortin loppukiriä haasteissa, olkoon se kuinka epätoivoista hyvänsä.

Joulukuussa starttaa myös Blogistanian joulutempaus eli kirjabloggareiden oma kiertävä joulukalenteri. Ensimmäinen luukku avataan Täällä toisen tähden alla -blogissa, käykääpäs kurkkaamassa huomenna!

7 kommenttia:

 1. Tuo Nälkäpeliin koukuttuminen kuulostaa hyvältä. Seuraavana lukuvuorossa. Odotan kirjaa jo innolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä lukuhetkiä. Kirjaan koukuttuminen on kyllä rasittavan ihanaa, on tietysti mahtavaa löytää hyvä kirja mutta ne väliin jääneet unet kyllä vähän rassaavat ;-)

   Poista
 2. 21 kirjaa on aikamoinen määrä! Huh! Itsekin koukutuin aikanaan pahasti Nälkäpeliin, mutta ei se kuitenkaan niin hirveän hyvä ollut, siinä vain oli se oma kikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän Nälkäpeli tosiaan ole mikään tajunnanräjäyttävä lukukokemus, mutta minusta Collins oli kikkaillut varsin taitavasti.

   Poista
 3. Huh mikä lukukuukausi!

  Mainen saa napattua So Americaniin ainakin Stephen Kingiä lukemalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maine mulla jo onkin, mutta kiitos vinkistä. :)

   Poista
  2. Hih, luin ja ymmärsin, että osavaltiohaaste on kimurantti "etenKin Kentuckyn ja Mainen verran" :D Mutta kun tarkemmin lukee niin siinähän se selvästi seisoo että Maine on plakkarissa.

   Poista