keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Viidenkympin villitys

Olen aiemmin pikkuisen vihjaillut arvonnasta, mutta jotenkin tekemistä on ollut niin paljon, että en ole päässyt kehittelemään ajatusta sen pidemmälle. Nyt kun huomasin että olin saanut 50. lukijan, tuumasin että on aika toimia...

Aloittaessani, minä, niinkuin kai monet muutkin, pidin blogia vain lukupäiväkirjana itselleni ja yllätyin kovasti kun huomasin että joku ihan luki juttujani. Alkuhäkellyksen jälkeen yhteisöllisyys onkin tuntunut oikein mukavalta ja tuonut jollain lailla lisää lisää lukemisen ja bloggaamisen elämykseen.

Mutta taas kokeillaan jotain uutta, eli tässä blogini ihan ihkaensimmäinen arvonta! Palkintona voittajalle valinnanvarainen pokkari, kaikki vaihtoehdot ovat kertaalleen luettuja mutta hyväkuntoisia. Voittaja voi siis valita näistä: Salman Rushdie/The Enchantress of Florence,  Madeleine Wickham(Sophia Kinsella/Cocktails for Three ja Lola Shoneyin/The Secret Lives of Baba Segi's Wives.

Arvonta suoritettakoon muista blogeista lainatuilla ja hyväksikoetuilla säännöillä. Ilmoittautumisaikaa on perjantaihin 23.9 klo 22 saakka. Osallistuminen on mahdollista 1-3 arvalla, joista ensimmäisen saa kommentoimalla tätä postausta, toisen olemalla rekisteröity lukijani ja kolmannen linkittämällä arvonnan omaan blogiinsa. Ja jotta homma ei ihan näin helpoksi menisi, niin pyydän teitä jakamaan parhaan lukuvinkkinne syksyä varten.

Onnea matkaan!

15 kommenttia:

 1. Vau! Onnea viidestäkympistä! :)
  Osallistun kolmella arvalla ja lukuvinkiksi voisin heittää vaikka iki-ihanat muumiklassikot ruotsinkielisinä :)

  VastaaPoista
 2. Onnea pyöreästä lukijamäärästä! :)

  Minä osallistun kolmella arvalla. (Tuo The Secret Lives of Baba Segi's Wives kiinnostaa valtavasti!)

  Syksyinen lukuvinkki onkin vaikea keksiä... Voisin suositella vaikkapa Karen Duven Saderomaania. Se oli ainakin minusta hyvin syksyinen jatkuvien sateiden takia :)

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea viisikymmppiselle :).

  Osallistun kolmella (linkitän kun ehdin koneelle). Pää
  lyö ihan tyhjää, kun viime aikoina mielesä ovat pyörineet ihan muut asiat kuin kirjat, mutta Tove Janssonin Muumilaakson marraskuu on aivan ehdoton syksykirja!

  VastaaPoista
 4. Osallstun kolmella ja ehdottomasti paras lukuvinkkini on Marja Leena Virtasen Kirjeitä kiven alle.

  VastaaPoista
 5. Onnea viidestäkympistä :) Osallistun yhdellä arvalla, tuo Lola Shoneyinin kirja kiinnostaisi kovasti.

  Ajattelin ensimmäisenä ehdottaa sinulle Gruenin Vettä elefanteille tai Zusakin Kirjavarasta, mutta olitkin näemmä ne jo lukenut. Miten olisi Diana Gabaldonin Muukalainen-sarja?

  VastaaPoista
 6. Onnea viidestäkymmenestä lukijasta! Erittäin ansaittua, blogisi on mainio. <3

  En osallistu nyt arvontaan, sillä sain himoitsemani Baba Segin jo muuta kautta. Linkitän silti arvontasi. Syksyyn suosittelen juhlavuoden kunniaksi Juhani Ahoa!

  VastaaPoista
 7. Kiitokset kaikille kommenteista ja ennenkaikkea hyvistä lukuvinkeistä!! Täältähän tulikin jo monta hyvää...

  VastaaPoista
 8. Onnea viidestäkympistä! <3
  Mukana arvonnassa kolmella arvalla, lähden tavoittelemaan ensisijaisesti Baba Segiä. :) Minäkin suosittelen Leenan tavoin Marja Leena Virtasen uutuutta Kirjeitä kiven alle (vuoden paras kirja!), mutta jotta ei menisi ihan matkimiseksi, suosittelen myös juuri lukemaani Susan Hillin kauhuklassikkoa The Woman in Black.

  Ihana tuikkukuva! <3

  VastaaPoista
 9. Kiitos Sara, vähän veikkailin että Segi taitaa olla tässä arvonnassa se vetonaula. :D

  Tuota Virtasen kirjaa on kyllä suositeltu jo niin paljon että pistän sen tilaukseen! Kauhukin sopii hyvin pimeneviin, myrskyisiin iltoihin, saa sitten pelätä ihan kunnolla...

  VastaaPoista
 10. Kaksi arpaa =)

  Lukuvinkkinä Al-Aswanin Chicagolaisittain, jonka luin viikko sitten. Luulen, että se ei ehkä hirveästi viehätä ajatuksena, mutta on erittäin mukaansatempaava ja lyö ennakkoluuloja kovaa.

  Odotan kovasti kaikkia syksyn uutuuksia... jotenkin tuntuu, että vaikka onkin täysin rakastunut johonkin vanhaan kirjailijaan ja kirjaan, niin koko ajan tulee niin paljon hyvää uutta luettavaa, ettei meinaa perässä pysyä...

  VastaaPoista
 11. Mari, täytyy laittaa tuo korvan taakse, on ihan hyvä kokeilla jotain uutta.

  Minulla on vähän sellainen lapsi karkkikaupassa -olo, koko ajan tulee jotain uutta tutkittavaa ja vanhoja ihanuuksiakin riittää. Todella onnellinen olotila!!!

  VastaaPoista
 12. Kolmella mukana ja lukuvinkkinä syksyyn sopiva Per Pettersonin Hevosvarkaat:)

  VastaaPoista
 13. Sanna, taas ihan uutta lukemista minulle! Pitäisi varmaan arpoa useamminkin kun tätä kautta saa niin monta hyvän kuuloista vinkkiä!

  VastaaPoista
 14. Onnea ensimmäisestä viidestäkympistä, tulkoon monta lisää. Arvonnassa kahdella arvalla, kommentoinnilla ja (uutena) lukijana. Lukuvinkkinä kevyt "lohtukirja" Erica Bauermeisterin "Elämän lempeät maut". Takakannen määrittelyn mukaan rauhallista ja lempeää proosaa. Allekirjoitan sen.

  VastaaPoista