keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Ruusuinen päivä

Sain Saralta P.S Rakastan kirjoja -blogista ruusutunnustuksen, kiitos! Sattumalta meillä onkin kotona kimppu saman värisiä kaunottaria, joten saan nuuhkia näitä livenä ja blogin kautta, mikä ihana piristys syksyn vesisateiden keskelle. Tunnustukseen kuuluu lempiasioistaan kertominen, joten täältä pesee.

Lempiruoka: olen tainnut joskus jo kertoakin että Spaghetti Bolognese on ehdoton lohturuokani. Kun seinät kaatuvat päälle, se auttaa ja lohduttaa. Mieheni valmistaa sitä erityisen hyvin ja on ihanaa kun oikein huonona päivänä kotona odottaa kattilallinen rakkautta.

Lempimakeinen: suklaa. Lempisuklaiden paikasta kisaavat Fazerin Sininen ja Geisha, tosin viime vuotiselta Lontoon reissulta ostetut Baileys-konvehdit kaihertavat mieltä. Saisipa niitä täältäkin! Kunnon chocoholistina olen myös valmistanut itse raakasuklaata, joka sekin on ihanaa herkkua. Plussana raakasuklaassa ovat vielä terveysvaikutukset - mikä ihana tekosyy!

Lempilukeminen: Pidän kunnon dekkareista, lukuromaaneista, historiallisesta fiktiosta... Suosikkeja on monia, omiin tunnelmiinsa sopivia. Tällä hetkellä ihan parasta oli Camilla Läckbergin Merenneito, joka tempaisi minut todella tehokkaasti mukaan. Muita rakkaita ovat mm. Amy Tan (Ilon ja Onnen tarinat taitaa olla sielukirjani), Joyce Carol Oates, Kjell Westö, Oscar Wilde... Tänä vuonna luettuja suosikkeja ovat ainakin Piiat, Kyung-sook Shinin Please Look After Mother, Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja ja Kate Kerringanin Onnellisen avioliiton reseptejä.

Lempipaikka käsitöille: Voi, minä olen todella huono käsityöihminen, koulussakin olin veistotunneilla, koska pidin rakentamisesta enemmän. Osaan kyllä auttavasti kutoa ja monesti syksyisin tekeekin mieli kutoa jotakin. Yleensä teen kaulahuivin, koska sen enempään eivät taitoni riitä. Viime vuonna yritin kyllä kutoa sukan, mutta siitä tulikin jonkinlainen epämuodostunut lapanen. :( Mieluisin kutomispaikkani taitaa olla olohuoneen sohvalla.

Lempielokuviani: Taas vaikea kysymys! Suosikkejani ovat mm. Tuulen viemää, Järki ja tunteet, Dirty Dancing, Ghost, Pikku Naisia (ne molemmat versiot), Hitchcockin Linnut ja Takaovi, Kung-Fu Panda... Tästä jäi varmaankin monta tärkeää elokuvaa poiskin, nämä pulpahtivat tällä hetkellä mieleeni. Odotan muuten kovasti lähikuukausina ensi-iltaan tulevaa Piikojen elokuvaversiota, se täytyy mennä katsomaan.

Koska tunnustuksiin kuuluu olennaisena osana myös niiden jakaminen eteenpäin, annan tämän tunnuksen Sitä tätä tota -blogin Sarpulle, Kuvia ja matkoja -blogin Johannalle, Mainoskatkon Elegialle ja Booksylle Booking it some more-blogista. You have a lovely blog!

6 kommenttia:

 1. Minunkin neulomitaitoni riittäävät juuri siihen kaulahuiviin (toki koulussa piti suoriutua sukista ja lapasistakin) :).

  VastaaPoista
 2. Olipas mukava lukea näitä paljastuksia! Minulta ei nuo käsityöt myöskään oikein suju - ei edes kaulaliina ;)

  Kiitos tunnustuksesta, teen tämän piakkoin :)

  VastaaPoista
 3. Hankalasta olostani huolimatta kirjoittelin tunnustukset tuonne -> http://kuviajamatkoja.blogspot.com/2011/09/sain-norkulta-nena-kirjassa-blogista.html

  Taidetaan olla kaikki vähän laiskoja käsitöiden kanssa :-)

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen käsityöllisesti rajoittunut ja meinasin valita puukäsityöt aikanaan minäkin. :)

  Kun söin vielä lihaa, rakastin juuri oikeanlaista jauhelihakastiketta minäkin, ja vaikka korvaavilla vegeaineksilla saa monenlaista herkullista aikaan, sellaista ihan samanlaista bolognesea en ole onnistunut tekemään. Joten se on yksi harvoista liharuokalajeista, joita on joskus ikävä! :)

  Kirja- ja leffalistoissa oli paljon omia suosikkeja, miinus dekkarit, mutta se ei minua yhtään yllättänytkään. :) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, kun näitä käsityöllisesti rajoittuneita löytyy, en olekaan yksin "vammani" kanssa. Vaikka mikäs vika puutöissä on, kotia remontoidessa oli oikeastaan ihan hyödyksi sekin että vasara ja saha pysyvät käsissä. :)

  VastaaPoista