keskiviikko 13. toukokuuta 2015

The Reluctant Midwife (Hope River #2) / Patricia Harman

Tartuin viime vuonna vahingossa Patricia Harmanin Hope Riverin kätilöön ja yllätyin iloisesti kun kansien välistä löytyi kaunis ja koukuttava tarina kätilön työstä 1930-luvulla. Patiencen, Harmanin sankarittaren kautta vuoristoseudun köyhyys kosketti mutta toisaalta äitien ja vauvojen tarinoissa oli myös viehättävää toiveikkuutta. Siispä kun huomasin Hope River -sarjaan ilmestyneen jatkoa, nappasin sen heti luettavaksi.

Tällä kertaa kertojana on sairaanhoitaja Becky Myers, joka palaa Hope Riverilla 1930-luvun laman takia. Töitä ei ole, ei varsinkaan perheettömälle naiselle mutta sairaanhoitajaa onneksi kuitenkin tarvitaan.

Kirja kuvaa jälleen kerran suuren laman surullisia aikoja jolloin jopa 80 prosenttia työtä tekevästä väestöstä oli vailla tointa. Aikuiset miehet kerjäsivät, elanto otettiin sieltä mistä se irtosi. Koska Becky on sairaanhoitaja, näkyy kirjassa vuoristoseudun elämän koko kirjo. Tällä tavoin kirjojen välille on saatu myös mukavasti eroa vaikka luonnollisesti Beckylläkin on oma tarinansa kerrottavanaan.

The Reluctant Midwife oli kokonaisuutan sekä viihdyttävä että koskettava - taisinpa jopa vahingossa oppia lisää tuosta ajanjaksosta USAssa eli onnistunut lopputulos. Lukukokemus oli hyvä, vaikkei nyt kuitenkaan unohtumaton ja sanoisinkin kirja tarjoaa sopivan kepeää ja koskettava ajanvietettä sitä kaipaavalle. Goodreadsin puolelta huomasin että kirjailija näyttää kirjoittaneen useammankin kätilö-aiheisen kirja ja luulen että nappaan nekin luettavakseni mikäli ne vain vastaani osuvat.

HarperCollins, 2015
Sivuja: 432

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti