keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Himaset: kaikki kotona? / Aino Havukainen, Sami Toivonen

Viikonlopun kunniaksi teki taas mieli lukea sarjakuvia joten hyökkäsin jälleen kirjaston sarkisinen ja hauska hyllylle josta tällä kertaa lähtivät mukaan Himaset joka sopinee myös äitienpäivän aikaan mainiosti. Sarja ei ole minulle entuudestaan tuttu mutta kansi vakuutti minut siitä että saisin pian tirskua tavallisen elämän hassuuksille. Sittemmin selvisi että kyseinen teos kokoaa kaikki julkaistut Himas-sarjikset yksiin kansiin eikä uusia tule, sillä sarja on lopetettu - minkäs muunkaan kuin ruuhkavuosien takia. Harmi, sillä pidin lukemastani.

Himaset: Hanna, Ola, Elina ja Emmi ovat ihan tavallinen perhe ja kirjan aiheena onkin tavallinen arki, omine absurdeine ja nauruhermoa kutkuttavine hetkineen. Niinkuin eräs ruuhkavuosia elävä ystäväni sanoo: "Tämä olisi hirveän hauskaa jos se ei tapahtuisi minulle." Kirja tuntuukin ennenkaikkea aidolta, voisin helposti kuvitella lähes jokaisen stripin tapahtuneen oikeasti. Myös lämminhenkisyyden aste on oikea, ei lipsahdeta söpöstelyn tai lässytyksen puolelle mutta mukana on silti positiivisuutta ja tunnetta.

Omiin suosikkeihini kuuluu strippi jossa pohditaan miltä vaikuttaisi jos lapset käyttäytyisivät kuin aikuiset, rehellisesti sanoen nauroin ääneen pikkutytölle joka ei ehtinyt leikkimään pihalle koska hänellä oli kauhea kiire värityskirjojensa kanssa. Niinpä niin, ollaanhan me aikuiset vähän hölmöjä. Kirja päättyy kauniilla tavalla aikahyppyyn jossa lukija pääsee lopulta kurkistamaan Himasten elämää kuusi vuotta myöhemmin. On hyvä huomata perheen edelleen istuvan yhdessä sohvalla -kaikki on hyvin.

Otava, 2015
Sivuja: 72

5 kommenttia:

 1. Minulla on Juustoon ei saa piirtää ja joku muu. Hauskoja!

  VastaaPoista
 2. Onpa harmi, että Himasten tarina loppuu tähän. Pidin kovasti kahdesta aiemmasta kirjasta, pitäisi melkein hankkia omaan hyllyyn tämä viimeinen. Jos en väärin muista niin tässä oli noiden kahden vanhan albumin lisäksi vajaa parikymmentä uutta strippiä. Monesta stripistä löysi itsensä ja lapsiperhearjen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villis, kirja tosiaan sisältää uusia strippejä,mm. tuon kivan lopetuksen jossa kurkistetaan Himasten tulevaisuuteen.

   Poista
 3. Pakko hankkia myös tämä käsiini! Tutustuin juuri kahteen vanhempaan albumiin ja olen aivan koukussa.

  VastaaPoista