perjantai 29. toukokuuta 2015

A Red Herring Without Mustard (Flavia de Luce #3) / Alan Bradley

Pokkasin viime vuoden kirjamessuilta mukaani mm. Alan Bradleyn ihanan Flavia de Luce -sarjan kolmannen osan. Kirja odotteli kärsivällisesti lukuvuoroaan kuukausia, olin nimittäin päättänyt että Flavia olisi seuraava matkakaverini, suuntautuipa matka sitten minne vain. Lukuhetki osui lopulta vapun tienoille ja lukupaikkana Välimeren aalloilla keikkuva laiva.

Tällä kertaa Flavia törmää salaperäisen mustalaisnaisen tapaukseen, jossa on mukana niin kuolleita vauvoja kuin varastettuja antiikki-esineitäkin. Myös edesmennyt Harriet de Luce, Flavian äiti, kummittelee nuoren tytön mielessä.

Tykästyin Bradleyn mainioon sankarittareen sarjan ensimmäisessä osassa (Piiraan maku makea), jossa Flavian osan luki mainio Jayne Entwhistle - mahtava kokemus jolle sarjan "tavalliset" kirjat kalpenivat. Entwhistlen Flavia on niin mainio että kuulin hänet ajatuksissani tätäkin kirjaa lukiessani, hänen äänensä tuo esiin Bradleyn kirjojen viehättävän huumorin joka minusta on tämän kirjasarjan parasta antia.

A Red Herring Without Mustard ei noussut sarjasuosikikseni vaikka se ihan kelpo kokemus olikin. Ajauduin ehkä hakoteille odottaessani saavani lisää tietoa Harrietin mysteeristä josta Bradley muuten on harmittavan vähäsanainen. Niin ikään Bradley voisi ottaa kiintoisasta mustalaiskuviosta enemmänkin irti, lupaavan alun jälkeen kun teema melkein kokonaan unohtuu.

Orion, 2011
Sivuja: 389

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti