perjantai 6. kesäkuuta 2014

Drinking and dating: P.S. Social Media is Ruining Romance / Brandi Glanville

Ihan alkuun teen tunnustuksen: minusta Beverly Hillsin todelliset kotirouvat on oivallista aivot narikkaan -katsottavaa. Pitkän työpäivän päätteeksi on joskus suorastaan oivallista lösähtää sohvalle ihmettelemään mitä ne naiset siellä taas puuhaavat. Ehkä vähän pyörittelen silmiänikin. Drinking and dating -kirjan kirjoittaja on yksi näistä naisista ja oma suhtautumiseni Brandin esiintymiseen sarjassa on lievästikin kaksijakoinen. Glanville nimittäin osaa olla julmetun rääväsuinen ja rasittava tapaus mutta naisen jutuissa on joskus järkeäkin. Uteliaisuuden kannustamana nappasin kirjan mukaani Ruotsin risteilylle, reissulla kun joskus haluaa lukea jotain kepeää ja helppoa.

Kirjassaan (tämä ilmeisesti on jatkoa kirjalle Drinking and Tweeting) Glanville keskittyy avioeron jälkeiseen elämäänsä ja keskittyy erityisesti seurustelukuvioihinsa. Etukäteen kuvittelin kyseessä olevan jonkinlainen eronneen naisen deittiopas mitä kirja kyllä yrittääkin olla mutta painotus on silti selvästi Glanvillen omilla kokemuksilla. Brandi ei toki nimeä tunnettuja kumppaneitaan nimeltä (mikä onkin järkevää kun kirjoittaa kirjaa käräjöinnin luvatussa maassa) mutta yksityiskohtia miehistä kuitenkin paljastetaan anteliaasti mikä on taatusti riittänyt käynnistämään huhumyllyn mikä tuntuukin melko laskelmoidulta rahastuskikalta.

Brandi maustaa tekstiään hashtageillä mikä alkuun tuntui hitusen oudolta. Pienen totuttelun jälkeen totuin kuitenkin tageihin joita Brandi käyttää viestinsä alleviivaamiseen. Ratkaisu ei ehkä ole täydellinen mutta hoitaa hommansa ja istuu kirjan sosiaalista mediaa suosivaan henkeen. Kirjan otsikon teesi onkin muuten omalla tavallaan ihan mielenkiintoinen: onko sosiaalinen media todella tappanut romanssin? Ainakin deittailun tekniikka lienee muuttunut, saahan kumppanista helposti kaivettua esiin kohtuullisen määrän tietoa jo ennen treffejä. Pointsit siis Brandille, kirjahan sai allekirjoittaneen jopa pohdiskelemaan, tosin vain hetkeksi.

En suosittele kirjaa herkimmille lukijoille sillä kuten tv-sarjassakin Brandin kielenkäyttö on varsin värikästä eikä nainen varsinaisesti ujostele seksikohtauksissakaan. Jos totta puhutaan, tunsin oloni hetkittäin melko vaivautuneeksi kirjaa lukiessani - aivan kuin joku tuttava olisi alkanut paljastaa hiukan liian arkaluontoisia asioita. Arvoin aikani sitä antaisinko kirjalle yhden vaiko peräti kaksi tähteä Goodreadsissa. Toista tähteä puolsi se, että kirjalla oli myös hauskat hetkensä ja kaikesta huolimatta kirjailijatar tuntuu ainakin rehelliseltä - tosin ehkä vähän liiankin.

HarperOne, 2014
Sivuja: 256

Ps. Tälläkin kirjalla saan pisteen Kirjabingosta - kyseessä kun on e-kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti