maanantai 30. kesäkuuta 2014

Aurinkoa ja lämpöä, kiitos!

En taida olla ainoa joka surkuttelee kulunutta koleaa kesäkuuta. Vaikkei lomani ole vielä alkanutkaan, tuntuu kurjalta katsella aamulla lämpömittarin lukemia tai pohtia mahtaako tänäänkin sataa. Tämä on eritoten harmillista siksi että meillä on tänä vuonna kaukaisia kesävieraita joiden olisin suonut näkevän kuinka ihana Suomen kesä voikaan olla, mutta toki vielä on kesää jäljellä.

Lukemisen ja bloggaamisen osalta fiilikseni ovat edelleen hiukan mollivoittoiset. Tiedostan etten ehkä oikein juuri nyt jaksa keskittyä ns. vaativiin kirjoihin vaan kaipaan juonivetoisuutta ja todellisuudenpakoa. Bloggaukset jäävät helposti rästiin sillä työpäivän jälkeen tulee vietettyä aikaa vieraita viihdyttäen, onneksi sentään joku kirjoitusrakonenkin on järjestynyt. Kesäkuu onkin ollut ennen kaikkea kiireinen ja nyt alkaa tuntua siltä että loma - mielellään lämmin ja aurinkoinen sellainen - on todella tarpeen.

Kesäkuun luetut

Kesäkuussa luettiin kaikenlaista, pinoon kertyi tällä kertaa 17 kirjaa, joista kaksi oli sarjakuvia ja kaksi äänikirjoja. Sivuja kertyi 4746. Jonkinlaista punaista lankaakin kesäkuun lukemisissa tuntuu olleen, sillä positiivisia ajatuksia levittävät tietokirjoja löytyi kolme kappaletta kuukauden luettavista. Kuukauden TOP3:een on tällä kertaa fantastista fantasiaa täynnä: peukutan Haruki Murakamin outoa ja upeaa Kafka on the Shorea, Richard Adamsin yllättävää Watership Downia ja Margaret Atwoodin vaikuttavaa Sokeaa surmaajaa.

Kesken jäi Solomon Northupin 12 Years a Slave, jonka nappasin lukupinooni nähtyä tositarinan pohjalta luodun elokuvan. Leffa järkytti ja kosketti mutta valitettavasti kirja osui hetkeen jolloin mutkikas ja muodollinen vanhan ajan englanti ei oikein jaksanut kiinnostaa. Sisulla yritin painella eteenpäin mutta annoin periksi tajutessani että väkisin ei kannata lukea. Se ei ole hyvä, ei kirjalle eikä lukijalle.

Bloggaamatta taas jätin Michael Lewisin Flash  Boysin. Syynä oli ihan reilusti sanottuna se, että en keksi siitä riittävästi sanottavaa kokonaista postausta varten. Nappasin kirjan kuunneltavakseni huolimattomasti, luullen että se olisi finanssitrilleri. No tavallaan kyllä, paitsi että kyseessä olikin tositarina jossa toki olisi aineksia hyvään trilleriinkin. Kirja käsittelee ns. flash tradingia jossa homma on mikrosekunneista kiinni ja tekninen kikkailu on johtanut kieroiluun. Tämä osa kirjasta olikin ihan mielenkiintoista, mutta lenkkikirjaksi pörssikirja oli kyllä vähän ... kuivahko, asiaan tosin vaikutti ehkä myös se, etten ole juuri seurannut jenkkien pörssiin liittyvää uutisointia viime vuosina. Sitkeästi kuuntelin kuitenkin loppuun saakka.

Samoin kävi myös Roman Schatzin kirjalle Voi maamme Suomi/ Finland, What a country. Perisuomalaiseen tapaan olin luonnollisestikin kiinnostunut tietämään mitä ne muut meistä oikein ajattelevat ja Schatzin teos toki selvitti asian oikein hauskasti. Ei kauhean yllättäen, kirja Suomesta ja suomalaisista ei tarjonnut suomalaiselle lukijalle kauheasti uusia ahaa-elämyksiä ja jäinkin miettimään olisiko kirja ehkä sittenkin suunnattu ennemmin maahanmuuttajille tai jopa turisteille? Pertti Jarlan kuvitus myös kirvoitti muutaman kikatuksen verran nauruja. Oi maamme Suomi oli ihan kivaa luettavaa mutta kauheasti sanottavaa en siitä keksinyt - bloggaamatta jäi. Kirja on Johnny Knigan kustantama ja se on ilmestynyt tänä vuonna.

Haasteiden tilanne

Kesäkuussa osallistuin yhteen uuteen haasteeseen, nimittäin Emilien Kirjabingoon. Tarkemmat tiedot bingosta löytyvät yläpalkilta omasta sivustaan, merkitsen myös kirjabingoon osallistuvat postaukseni tagilla Kirjabingo. Monta ruksia onkin jo kasassa, vaan ei yhtään bingoa. Ehkä ensi kuussa? Maailmanvalloittaminen tai Ihminen sodassa -haasteet ovat entisellä tolallaan - ei muutoksia.

Entäs ensi kuussa?

Ensi kuussa alkaa taas kauan odotettu kesäloma ja aion iskeä näppini muutamaan odotettuun uutuuteenkin. Toistaiseksi kirjapinoni näyttää hyvin dekkaripainotteiselta mutta myös ainakin yksi Paperilta valkokankaalle -juttukin on suunnitteilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti