lauantai 4. huhtikuuta 2015

What Alice forgot / Liane Moriarty

Flunssakirjojen esittely jatkuu! Kuunneltuani Moriartyn mainion Little Liesin, halusin jatkaa samoissa tunnelmissa vähän pidempäänkin mikä on minulle harvinaista, yleensä yritän pitää ainakin muutaman kirjan tauon saman kirjailijan teosten välillä mutta sairastellessani kaipasin jotain takuuhauskaa ja kiinnostavaa, joten Audiblen koriin tuli klikattua What Alice forgot jonka alkuasetelma on varsin mielenkiintoinen.

Joskus kuntoilu voi olla vaarallista tai ainakin elämän mullistavaa. Näin käy Alicelle joka kaatuu ja lyö päänsä step-tunnilla. Kun Alice herää, on maailma kuitenkin kummallinen paikka - viimeiset 10 vuotta ovat pyyhkiytyneet naisen mielestä ja sen myötä myös ystävien ja perheenjäsenten viimeisimmät vaiheet ja jopa lapset.

Kirjan alkuasetelma on siis varsin kutkuttava ja sai minutkin miettimään, mitä vastaavassa tilanteessa tekisin. Mitä kaikkea ihmettelisin jos uskoisin eläväni vuotta 2005 - kokeilkaapa, sillä ajatusleikki on kiinnostava. Millaista elämää luulisit eläväsi ja olisiko uuteen elämään sopeutuminen helppoa?

Hyvästä alusta huolimatta jossain vaiheessa alkoi tuntua siltä että kirjassa voisi olla jotakin muutakin sisältöä kuin sitä missä Alice ihmettelee elämänsä muutoksia. Lisäsisältöä toki yritetään tuoda Alicen perheen avulla, mutta silti kirjan teemat tuntuu toistavan itseään liikaa. Myös aiemmista Moriartyn kirjoista tuttu huumori sekä hienoiset jännityselementit loistavat tässä kirjassa poissaolollaan ja kokonaisuus jää siksi rehellisesti sanottuna tylsäksi.

Bolinda, 2010
Kesto: 15h 34min
Lukija: Caroline Lee

2 kommenttia:

  1. Minulla on hyllyssä, ollut jo aika kauan. Takateksti houkutti taannoin ja nappasin kirjan mukaan kirpparilta, mutta en ole vielä "ehtinyt" lukea sitä. En ehkä pidä kiirettä lukemisen kanssa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elegia, aihehan on sinällään aika kutkuttava ja minullakin mielikuvitus ehti jo laukkaamaan mutta minusta tässä kirjassa Moriarty menee hakoteille. Liikaa jaarittelua ja jankkaamista, ainakin minun makuuni.

      Poista