sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Villimpi Pohjola / JP Ahonen

Olen parissakin blogissa pongaillut kivoja sarjakuvavinkkejä ja siispä suunnistin itsekin kirjaston sarjishyllylle. Juuri noita suositeltuja en löytänyt, mutta sen sijaan silmiin osui Villimpi Pohjola-sarja (Northern Overexporsure). Kuvan jälki vaikutti niin kivalta että nappasin mukaani kerralla sarjan osat 1-3.

Villimmän Pohjolan päähenkilöinä ovat nuoret, opiskelevat aikuiset. Ja vaikka omat opiskeluajat ovatkin jo takanapäin, kyllä tämä nauruja kirvoitti ja muistoja myöskin. Kirjassa seikkailevat mm. Minna, joka on teini-ikäinen nörttipoika naisen ruumiiseen kahlittuna, Rontti, porukan naistenmies sekä Muusa ja Ukko, jotka elävät parisuhde-elämää. Oli oikeastaan kiva lukea kaikki teokset kerralla ja huomata henkilöissä kasvun ja kehityksen kaarta, jopa Ronttikin alkoi kypsyä. Ehkä.

Aihepiireinä taitaa olla nuorten aikuisten elämä yleensä, opiskelu, gradun tekopaineet, parisuhteet tai niiden puute ja kavereiden kanssa oleilu. Vähän niinkuin piirretyt ja realistisemmat Frendit.Pidin kovasti piirrosjäljestä ja varsinkin kahden ensimmäisen kirjan kannet ovat mukavaa katseltavaa, ne ovat versioita tunnetuista teoksista, mutta tietysti Villimpi Pohjola-twistillä.

Villimpi Pohjola - kotisivut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti