tiistai 31. toukokuuta 2011

Kesä keikkuen tulevi...

Hohoo, se olisi jo kesäkuu ovella. Viime kuukausi on menty kovaa korkealta, aikaa vietetty mm. niinkin runollisissa paikoissa kuin Bauhausissa. Kesäkuussa meno onneksi rauhoittuu kun remontti saadaan valmiiksi ja päästään nauttimaan uudesta kodista ja kesästä! Lupaan myös vastata Jennin lukunurkka-haasteeseen, jahka lukunurkka on ensin kuoriutunut muuttolaatikoiden alta...

Toukokuun lukemisissani ei näin jälkeenpäin näytä olevan minkäänlaista punaista lankaa. Olen kaiketi lukenut kaikkea mitä nyt eteen sattui osumaan, kuten tavallista. Kirjoja tuli luettua yhteensä 15 kpl, näistä kolme oli sotaisampia seikkailukirjoja ja kolme elämäkertoja. Niin ikään kolme kirjoista oli englannin kielisiä. Kuukauden parhaat lukuelämykset muodostivat (jälleen kolmikko!): Jussi Siirilän Historia on minut vapauttava, Andre Agassi ja Kathryn Stockettin Piiat. Lukupettymyksiä ei ilokseni tullut vastaan lainkaan.

Kesäkuun alkua silmällä pitäen olen käynyt jo hamstraamassa kirjastossa, tuorein saalis näkyy ensimmäisessa kuvassa. Luvassa siis ainakin gangsterin tyttöystävä, eettisiä pulmia sekä maailmanloppu. Omaankin hyllyyn on tullut uusia tulokkaita (kiitokset Kirjavan kammarin Karoliinalle ja omalle isälleni!), joihin olisi tarkoitus jollakin aikavälillä tarttua. Sillä saralla olisi tarkoitus matkata ainakin Saudi-Arabiaan ja Kiinaan.

Muuton yhteydessä myös ikonini uusiutui vähän niinkuin vahingossa. Aikaisemmin käyttämäni pinkki kukkanen kun jäi entisen nettiyhteyden tarjoajan palvelimelle, enkä sitä huomannut sieltä ajoissa ottaa mukaani. Kesä on siis siltäkin osin uudistumisen aikaa, yritän kovasti totutella uuteen olkihattu-kuvaani vaikkei se vielä omalta tunnukaan. Hatun kuva on muuten Porvoon vanhasta kaupungista, siitä yhdestä ihanasta pikkukahvilasta, jonka nimeä en koskaan muista...

Haasteiden tilanne:
- Totally British 8/29, Modern Thrillers-kategorian sainkin jo täyteen!
- Kirjallinen maailmanvalloitus on tilanteessa 22/ 223. Aika monta maata on siis jäljellä...

8 kommenttia:

 1. 15 kirjaa! Erinomaisen oloinen lukukuukausi. :) Ja se, ettei mukaan ole mahtunut pettymyksiä, kertoo myös sisällöllisestä erinomaisuudesta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Katja, kyllähän tämä oli nautinnollinen lukukuukausi. Löytyi paljon ihanuuksia...

  VastaaPoista
 3. Kirjallinen Kiinan-matka, toivottavasti pääset sinne pian!:) Hyvältä kuulostavat kyllä muutkin lukemiset.

  VastaaPoista
 4. Jenni, eikös vaan kuulostakin! Isä toi lahjaksi Amy Tanin Luutohtorin tyttären, vaikuttaa tosi kiinnostavalta. :)

  VastaaPoista
 5. Philippa Gregoryako siellä kurkistaa..? Siitä vanhasta kartanosarjasta? Rakastan näitä kirjapinokuvia, niistä on kiva yrittää tunnistaa tuttuja :-)

  VastaaPoista
 6. Booksy, tarkat silmät. Meridonhan se siellä on, Wideacre-sarjasta.

  VastaaPoista
 7. Ihanan paljon olet saanut luettua!

  Amy Tan on mahtava. Minun suosikkejani ovat hänen vanhimmat teoksensa, mutta se saattaa johtua vain siitä, että luin ne ensimmäiseksi. :)

  Agassin elämäkerta oli mieheni suosikki viime vuonna, ja minulla taas tuo Stockettin Piiat/The Help. :)

  En tiedä, luetko mieluummin englanniksi vai suomeksi, mutta huomasin tänään Bazarin syksystä, että heiltä ilmestyy Philippa Gregoryn Valkoinen kuningatar suomeksi syksyllä. Nuo uusimmat Gregoryt ovat olleet todella suosittuja englanninkielisen maailman blogeissa, ja ajattelin ehkä itsekin kokeilla, vaikken royal fictionista yleisesti ottaen ole kauhean kiinnostunut.

  VastaaPoista
 8. Karoliina, olen samaa mieltä Amy Tanista. Ilon ja Onnen tarinat on suosikkini, pelkkä nimikin on ihana!

  Hyvät suosikit teillä on ollut, erilaisia mutta vahvoja kumpainenkin.

  Minulla ei oikeastaan ole lukukielen suhteen mitään väliä, tärkeintä on saada suosikkikirja luettavaksi. :) Valkoisen kuningattaren luin viime syksynä ja pidin siitä kyllä kovasti. Gregory osaa kyllä elävöittää historiaa mahtavalla tavalla.

  VastaaPoista