keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Kohti pimeää aikaa

Ollaan taas marraskuun kynnyksellä ja kaamos valtaa alaa. En suuremmin odota tätä vuodenaikaa, marraskuussa ei ole juuri muuta hyvää kuin talven juhlakauden alkaminen ja se, ettei maassa ole ehkä vielä kovin paljon lunta. En taida olla talvi-ihminen...

Lokakuu ei ollut ihan paras mahdollinen lukukuukausi. Syksyn kiireet vaativat ilmeisesti veronsa, sillä hyvin harva lukemistani kirjoista oikeasti sykähdytti tai innosti. Toki pitää muistaa että elo- ja syyskuu olivat täynnä hienoja lukuelämyksiä, joten ehkä jonkin asteinen laskusuhdanne olikin odotettavissa. Toivottavasti marraskuu tuo tullessaan paremmat lukutuulet!

Lokakuun suurin juttu olivat tietysti Helsingin kirjamessut, joilla allekirjoittanutkin haahuili peräti kahtena päivänä. Tällä kertaa kirjasaalis jäi hillityksi, mistä täyteen ahdettu kirjahyllymme kiittää. Hauskaa oli kuitenkin hulinoida ja nähdä kaikenlaisia mielenkiintoisia kirjaihanuuksia sekä kanssabloggareita.

Kuukauden luetut

Luettuja sivuja kertyi 5095 kpl, kirjoja 15, joista 2 oli e-kirjoja (sivumäärät eivät ole mukana laskennassa). Kirjoista neljä luin englanniksi. Kuukauden parhaimpiin lukukokemuksiin kuuluivat Oscar Wilden vaimon elämäkerta Constance, Karo Hämäläisen Kolmikulma ja Mikko-Pekka Heikkisen Terveisiä Kutturasta - aika sekalaisella satsilla mentiin siis tämäkin kuukausi!

Jouduin tässä kuussa jättämään kesken Laila El-Haddadin blogikirjan Gazamom, syynä tosin ei ollut niinkään kirjan kehnous vaan pelkästään oman lukuvireen puute. Gazamom osoittautui melko tietopitoiseksi teokseksi Palestiinalaisalueiden arjesta enkä pahimmassa syysväsymyksessäni millään jaksanut paneutua siihen sen ansaitsemalla tavalla.


Haasteiden tilanne

Kirjallinen maailmanvalloitukseni etenee nyt kovin hitaasti, onnistuin ainoastaan nappaamaan pisteen Grönlannista. Ikkunat auki Eurooppaan haasteessa en tainnut saada pisteitä uusista Euroopan maista kasaan lainkaan, vaikka kuukauden aikana luinkin kirjoja Alankomaista, Saksasta, Espanjasta, Iso-Britanniasta, Tanskasta ja Unkarista. Uusien osavaltioden kerääminen So American -haasteessa on myöskin ollut työlästä, mutta kiitos John Grishamin, sain sentään pisteen Arkansasista.

Entäs ensi kuussa?

Olisikohan marraskuun pimeydessä hyvä lukea? Toivotaan niin... Lukukasasta näyttäisi löytyvän seuraavaksi vähän vanhempaa kirjallisuutta sekä julkkiksen kirjoittama viihdekirja, jonka nappasin kirjastosta mukaani ihan hetken mielijohteesta. Vuoden lähennellessä loppuaan olisi syytä myös tsempata lukuhaasteiden kanssa. Myös Blogistanian vuosittaiset kirjaäänestykset ovat pian starttaamassa, joten olisi syytä alkaa miettimään mitä on tullutkaan vuoden aikana luettua.

2 kommenttia:

  1. Mielestäni kirjamääräsi on huisi! Itse sain juuri ja juuri luetuksi 4 kirjaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Katri, nyt sitten vaivaa lukujumi, mutta ehkä tämä tästä!

      Poista