lauantai 27. lokakuuta 2012

Hulinata, hulinata

Huhhuh, hulinaa. Tämä viikonloppu hurahtaa Helsingin kirjamessuilla eli hauskaa tohinaa piisaa. Lauantaina sain tilaisuuden kuulla WSOY:n kirjailija-aamiaisella, jossa kuulimme Seita Vuorela, Laura Lähteenmäen, Pekka Hiltusen ja Katja Ketun kirjoista. Tilaisuuteen oli valittu oivalliset esiintyjät, jokainen kuvaili kirjaansa niin kiehtovasti että lukutoukan sormet alkoivat ihan syyhytä. En itse lue paljonkaan nuortenkirjoja mutta Seita Vuorelan ja Laura Lähteenmäen esiintymisen jälkeen mieleni alkoi muuttua! Kivan ja rauhallisen tuokion jälkeen oli kuitenkin loikattava messuhulinan sekaan. 
Lauantaina tuntui liikkeellä olevan paljon väkeä ja välillä tunnelma olikin suorastaan hikinen, kivaa kuitenkin oli. Ihmekös tuo - kirjanörtti kirjoja täynnä olevassa hallissa! Minulla ei ollut etukäteen suunniteltua ohjelmaa (olisi ehkä pitänyt olla, mutta enpäs ehtinyt perehtyä asiaan kunnolla) joten suurimmaksi osaksi haahuilin ympäriinsä löytöjä pongaillen.

Ehdin juuri sopivasti kuuntelemaan kun Saku Tuominen ja Pekka Pohjakallio kertoivat Työkirjasta. Kirja odottelee lukupinossani ja tekijöiden esitys vain lisäsi innostustani. Mielenkiintoisia ajatuksia!

Tästä oli pakko ottaa kuva muistoksi. Sarah Watersin Vieras kartanossa -pokkariniversio on nimittäin saanut  viime vuonna ensimmäistä kertaa jaetun Blogistanian Globalia -palkinnon merkinnän kanteensa. Jee! Ja mikä parasta, pian päästään taas äänestämään Blogistaniassa vuoden parhaita kirjoja. Täytyykin alkaa jo hahmottelemaan ehdokaslistaa!

Sarjakuva-osastollekin tietysti kerkesin. Kiroilevasta Siilistä ja En vaan osaa!-kirjoita tuttu Milla Paloniemi piirsi kuvia ja nauratti kuvan toivonutta pikku lukijaa.

Olin hirmuisen iloinen siitä, että viime vuonna lukemani Please look after mother oli päässyt Akateemisen englanninkielisten pokkareiden messuvalikoimaan. Kirja on edelleen muistoissani hirmuisen hieno ja koskettava lukukokemus, suosittelen!

Ja olihan siellä Ruoka&Viini -messutkin, joilla oli tarjolla herkkua monenmoista. Kuvan konvehdit ovat Petris Chocolate Roomista ja jäivät kovasti vaivaamaan mieltäni... Nuo herkut täydentäisivät mainiosti ihania lukukokemuksia!

Kävitkö kirjamessuilla? Teitkö löytöjä? Oliko kivaa?

6 kommenttia:

 1. Komppaan Kirsiä =)

  Ja mietin, uskallanko esitellä kirjahankintojani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskallat, uskallat! Minä menen vielä sunnuntaina uudestaan, luultavasti kirjakasa taas kasvaa.

   Poista
 2. Mikä pino suklaata! Noita voisi popsia lukiessa... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppas muuta. Pitää ehkä tänään käydä hakemassa messuilta vähän kirjanlukuherkkuja!

   Poista