lauantai 12. syyskuuta 2015

Videoviikonloppu: kurkistus Maltan kansalliskirjastoon

Kesälomalla tulimme matkanneeksi Maltalle. Pikkuinen maa on jännä yhdistelmä Italiaa, brittikulttuuria ja jotain itämaisempaa, esim. ravintoloiden tarjonta oli pitkälti italialaista, liikenne taas vasemmanpuolista jne. Kylmän kesän jälkeen oli melkeinpä shokki astua Maltan yli 30 asteiseen paahtavaan lämpöön - tajusimme melko pian miksi paikalliset haluavat levätä sisällä päivän kuumimpaan aikaan.

Historian ja hulppeiden maisemien ystävälle Malta tarjosi paljon. Varsinkin pääkaupunki Vallettassa ja keskiaikaisessa Mdinassa kävellessä tuntui siltä kuin olisi keskellä fantastista museota, melkeinpä joka kadunkulma näytti kiinnostavalta ja kameralla tuli räpsittyä paljon kuvia.

Vallettan retkellämme tulimme eksyneeksi myös maan kansalliskirjastoon, jonne piti ihan kurkistaa sisälle. Kirjaston edustalla poseeraa kuningatar Viktoria ja heti vieressä on - mikäpä muukaan kuin italialainen ravintola. Kirjastossa oli meneillään Obsidio Melitae-näyttely joka juhlistaa vuoden 1565 suuren miehityksen 450 vuotispäivää. Tuolloin näytteillä oli miehityksen aikaisia kirjeitä ja kirjoja joiden tutkiminen lukusalissa olikin aika mielenkiintoista vaikkei kyseinen tapahtuma olekaan minulle tuttu. Mutta voihan historian siipien havinasta nauttia muutenkin.

Lukusali oli muuten juuri sellainen jonka haluaisin omaankin kotiini - mielellään ihanilla vanhoilla kirjoilla täytettynä. (Valitettavasti siitä ei ole tätä parempia kuvia sillä lukusalissa kuvaaminen oli kielletty.)

Malta National Library
36, Triq It-Tezorerija, Valletta
2 kommenttia:

  1. Oi kuinka mielenkiintoista. En ole käynyt ulkomailla kirjastoissa. Hyvä idea

    VastaaPoista
  2. Onpas upea! Minä vierailin kesällä Tukholman kirjastoissa ja niidenkin joukosta tuli löydettyä upeita paikkoja :)

    VastaaPoista