torstai 2. lokakuuta 2014

The Maze Runner (The Maze Runner #1) / James Dashner

The Maze Runner on taas yksi Overdrive-kokoelmasta tekemistäni pongauksista. Kirjan alkuasetelma: oudossa paikassa vankina olevat pojat ja yöksi sulkeutuvat vaarallinen labyrintti kuulostivat siinä määrin uteliaisuutta kutittelevilta että pakko oli lainata. Ja kun tajusin että kirjaan pohjautuva elokuvakin oli tuloillaan, ajattelin että voisi olla vähintäänkin kiinnostavaa tutkia mikä teoksessa Hollywoodia kiehtoo. (Ja oikeasti, minähän luen ihan mitä sattuu, ilman sen kummempaa syytä. Luen koska voin. )

The Maze Runnerin päähenkilö on Thomas, joka kirjan alussa putkahtaa muistinsa menettäneenä Gladeksi kutsuttuun paikkaan. Kukaan yhteisöön kuuluvista pojista ei muista menneisyyttään, kaikki ovat saapunut erikoiseen vankilaan samalla tavalla. Asuinaluetta ympäröi valtava - ja vaarallinen - labyrintti, johon pojat lähettävät aamuisin juoksijoita etsimään ulospääsyä. Juoksijan on oltava vahva ja nopea sillä ovet labyrinttiin sulkeutuvat yöksi ja yö labyrintissä taas tarkoittaa varmaa kuolemaa.

The Maze Runner oli äänikirjana mukavaa luettavaa, Mark Deakins suoriutui tehtävästään mukavasti ja kirjassa oli mukavasti tempoa myös väsynyttä liikkujaa piristämään, jouduinpa pariin otteeseen hieman pidentämään lenkkiänikin kun kirja oli niin jännittävässä paikassa etten millään raaskinut jättää tarinaa kesken. Näin lukeminen voi kasvattaa kuntoa, on vain kuunneltava riittävän koukuttavia kirjoja!

The Maze Runner on (jälleen yhden) trilogian ensimmäinen teos, muut sarjassa ilmestyneet teokset ovat The Scorch Trials ja The Death Cure ja kaikki ovat lainattavissa OverDrivestä äänikirjoina - mainiota! Ja kuten sanottu, kirjaan pohjautuva elokuvakin on saamassa Suomen ensi-iltansa ihan näillä näppäimillä (24.10) , mutta elokuvan trailer spoilaa kuitenkin kirjan tapahtumia jossain määrin joten jokainen katsokoon sen omalla riskillään. Lukekaan sen sijaan vaikka Linnean mietteitä kirjasta!

Listening Library, 2009
Kesto: 10h 50min
Lukija Mark Deakins

2 kommenttia:

  1. Oi, kiva että sinäkin tykkäsit! Tässä mietin että leffankin voisi ehkä katsoa. Pitääpä myös harkita noita äänikirjoja, jos tsekkaisi seuraavat osat niiden kautta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elokuva voisi olla tosiaan kiva ja luulen että nappaan jossain vaiheessa nuo loputkin kirjat kuunteluun koska pakkohan tässä on selvittää mistä oikein on kyse. Trilogian kirous - kuuntelet yhden kirjan ja joudut kuuntelemaan kaksi muutakin. :D

      Poista