lauantai 18. lokakuuta 2014

Rakennus 31 (Antti Hautalehto #3)/ Christian Rönnbacka

Hurahdin alkuvuodesta Christian Rönnbackan Antti Hautalehto -sarjaan niin että sarjan uusin kirjan piti käydä ostamassa e-kirjana nopeasti. Lukemista kuitenkin säästelin niinkuin suklaarasian herkullisinta konvehtia - oikeaan hetkeen jolloin tarvitaan hyvän kirjan piristävää vaikutusta. (Kyllä, kunnon dekkariin uppoutuminen voi joskus pelastaa ankean päivän!)

Sarjan kolmannessa osassa Antti törmää tapaukseen joka saa lähes raamatulliset mittapuitteet. Porvoon lähiseuduilta alkaa nimittäin ilmestyä hautoja, tosin tyhjiä sellaisia. Poliisi alkaa tutkia tapauksia vaikkei varsinaista rikosta olekaan tapahtunut - vielä. Onneksi sentään ainakin Antin yksityiselämä alkaa näyttää valoisammalta!

Rakennus 31 oli taattua laatua ja sopi loistavasti syksyn synkeyteen, pelkästään ajatus hylätystä mielisairaalasta varjoineen on jo hyytävä. Rönnbackan juonenkehittely on mainiota, hyvin aidontuntuiseen poliisin arkeen on reippaasti lisätty mielikuvituksellisia elementtejä siten että kaikki kuitenkin pysyy uskottavuuden rajoissa. Ja kun tähän lisätään kiinnostavat henkilöt ja ripaus huumoria niin pakettihan on vallan oivallinen  - tätä lisää!

Kirjan luettuani jäin pohtimaan sitä milloin tämä dekkari siirtyisi valkokankaan puolelle - Hautalehto-kirjoissa nimittäin on ainakin ainesta siihen, sillä pelkästään jo päähenkilö on herkullinen tapaus. Anttia ei taida pysäyttää edes käsikranaattikaan: ominaisuus, joka monesti vetoaa niin nais- kuin mieslukijoihinkin! Kukahan sopisi pääosan esittäjäksi, löytyykö ideoita?

Bazar, 2014
Sivuja: 233

2 kommenttia:

  1. Kunhan ei ainakaan Mikko Leppilampi tai Samuli Edelmann! :D Antti on kyllä niin kova jätkä, että siihen tarvitaan oikeasti Mies eikä siloposki.

    VastaaPoista
  2. Minulla on kaksi kirjaa tätä sarjaa, toinen on tämä Rakennus 31. Pitäisi saada vielä se yksi.
    Olin kuuntelemassa tätä poliisimiestä ihan livenä ja mukavalta kuulosti.
    Pääosan esittäjä voisi olla Kristo Salminen, kokoa ja näköä ja partaakin löytyy.

    VastaaPoista