maanantai 3. syyskuuta 2012

Snatched / Karin Slaughter

Elokuun alussa Helmet-kirjastot avasivat uuden Overdrive-sähkökirjapalvelunsa ja sitähän piti tietysti testata. Uudessa "kirjastossa" olikin monenmoista uutuutta, tosin vain englanninkielellä. Innostunutta lainaajaa hiukan lannisti muutamien kategorioiden puute, olisin esimerkiksi dekkareille omaa luokittelumahdollisuutta. Minä käytin haussani sivun alalaidassa olevia valintoja suosituimmat ja lainatuimmat kirjat, joiden avulla listauksista nousi vähän erilaisia teoksia esiin. Esiin nousi monta mielenkiintoista vaihtoehtoa mutta ensimmäisena koriini pääsi Karin Slaughterin lyhytromaani Snatched.

Kirjan lainaaminen kävi sutjakasti, parilla klikkauksella ja jos kirja on jo lainassa, voi siitä tehdä varauksen samaan tapaan kuin tavallisessa kirjastossakin. Lainauksen yhteydessä muistutettiin lukuohjelmiston lataamisesta ja asennuksetkin sujuivat ongelmitta. Lukuohjelmisto, Adobe Digital Editions, osoittautui helppokäyttöiseksi. Kirjani pötkötti kiltisti siellä ja ohjelma muisti mihin saakka olin lukemisessani päässyt. Kirjanmerkki-napin takaa löytyi myös mahdollisuus tehdä muistiinpanoja - bloggarille hyödyllinen ominaisuus! Kokonaisuudessaan Overdrive tuntui näppärältä ja helppokäyttöiseltä, joskin vielä kaipailisin lisäksi Kobon ominaisuutta alleviivata kirjasta mieluisiaan kohtia. Palvelusta löytyy myös sanakirjaominaisuus, joka on varmasti kätevä silloin kun luettavana erikoissanastoa sisältävä teksti. Voisin kuvitella tämän olevan hyödyllinen piirre myös kielten opiskelijoille. Oletteko jo kokeilleet Overdriveä, miltä tuntui? Mikä oli hyvää, mikä huonoa, löytyykö käyttövinkkejä?

Slaughterin aiemmista kirjoista tuttu agentti Will Trent on saanut esimieheltään tehtäväksi päivystää atlantalaisen lentokentän wc:ssä. Ensi alkuun tehtävä vaikuttaa epäkiitolliselta, mutta sitten wc:hen tulevat mies ja lapsi ja Willin poliisinvaisto alkaa varoittaa. Onko kyse lapsen kidnappauksesta? Seuraa kiihkeä ajojahti kiireisellä lentokentällä joka päättyy miehen pidätykseen - mutta missä on tyttö?

Kiihkeätempoinen. Tutun sujuvaa tekstiä. Vaikuttava ja pelottavakin kuvaus pedofiiliringistä. E-kirjassa sivuja oli vain 73, joista varsinainen tarina päättyi jo sivulle 59. Slaughterin seuraava kirja, Criminal, ilmestyi heinäkuussa 2012 ja Snatched sisältääkin luvun uutuudesta, jossa muuten kutkuttavasti sukelletaan Willin menneisyyteen. Pakko lukea!!

"And then a child whispered, "Please, I wanna go home."
Will turned his head, though he could only see the wall next to him. There was something plaintive in the little girl's voice that cut through. Will leaned down. He saw a pair of white Hello Kitty ballet shoes with pink trim. Impossibly tiny ankles in white tights. The man behind her wore gray Brooks running shoes. The hem of his tan cargo pants was high, showing white socks.
"Just go," the man ordered. "Quickly."
Slowly, the little feet turned. The bigger feet did not."

Dell eBook Original, 2012

8 kommenttia:

 1. Oi oi, tätä odotan - suomennettuna!! Valitettavasti tällä enkun taidolla ja keskittymiskyvyllä en edes yritä lukea mitään muulla kielellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karinilta on tulossa myös ihan pidempikin kirja, jonottelen sitä Helmetistä. Mutta tämä oli kiva makupala!

   Poista
 2. Hei. Oletko vielä lainannut ihan Helmetistä? Mielenkiinnosta kyselen, kun en ole piäkaupunkilaisia ja en pääse testaamaan helppokäyttöisyyttä yms. Oma kirjakin tuolla on, niin olisi mukava tietää miten helmetin lainaukset toimivat. Olettaisin, että samoin kuin overdrivessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillut Helmetin Ellibs-kokoelmaa, koska se tuntuu minusta vähän sekavalta ja kirjojen laina-aika on maksimissaan viikko. Pitäisi kyllä, löysin sinunkin kirjasi sieltä. :)

   Poista
 3. Oih, juttua siis luvassa Willin menneisyydestä enemmän seuraavassa kirjassa!! Hän on niin hämmentävän kiehtova henkilö kyllä, että kiva lukea lisää.

  VastaaPoista
 4. Täytyypä kurkata löytyykö meidän kirjastoringistä e-kirjoja...

  Ai niin, e-kirjapostaukseni otti varaslähdön, en viitsinyt/muistanut odottaa tätä viikkoa ;)

  VastaaPoista