lauantai 29. syyskuuta 2012

Syyskuu ja keltaiset lehdet

Syyskuu näemmä tuli ja meni ilman että edes kunnolla ehdin sitä tajutakaan, muistona ovat vain pisarat tuulilasissa... Syksy on lempivuodenaikaani mutta nyt elämä tuntuu niin kiireistä ettei aikaa ole ollut oikein siitä nauttimiselle. Toivottavasti lokakuu tuo tullessaan kuulaita syyspäiviä ja vähän leppoisampia aikatauluja, tosin vähän epäilen ainakin jälkimmäistä...

Lukumielessä syyskuu oli myös kiireinen, sillä blogissani pyörähti liikkeelle sen historian toinen teemaviikko, tällä kertaa tutustuttiin e-kirjoihin. Pidän teemaviikkojen järjestämisestä mutta huh, olipas siinä lukemista! Ja niin näppärä kuin e-kirja onkin, on pakko yhä myöntää että perinteisessä kirjassa on vain sitä oikeaa tunnelmaa!

Syyskuussa sain myös kutsun toiselle aamiaiselle Tolkienin hengessä. Aamiaiselle kuulimme Tolkienin juhlavuoden kirjajulkaisuista kuin joulukuussa ensi-iltansa saavasta Hobitti-elokuvastakin. Siistiä!

Syyskuun luetut:

Syyskuussa siis luettiin paljon, 19 teosta, joista osa, kuten Maria Furuhjelmin Tehtaan tytöt, oli enemmänkin kertomuksia. E-kirjat olivat vahvasti edustettuina, peräti 9 syyskuun luetuista oli sähköisiä kirjoja. E-kirjaviikko vaikutti lukutottumuksiini myös siten, että tulin lukeneeksi tavallista enemmän englanniksi, kaikkiaan 10 kirjoista oli vieraskielisiä. Luettuja sivuja kertyi tällä kertaa melko vähän sillä e-kirjoista en ole lähtenyt listaamaan sivumääriä, sillä ne vaihtelevat valitun fontin perusteella. Luettuja sivuja oli tällä kertaa siis vain 3077 kappaletta.

Lukukuukauteen mahtui myös muutama lukutapaus kuten blogiystävä Karoliinan esikoisteos, Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat ja Amy Tanin uusi lyhytromaani - lukutoukan herkkua! Syyskuun parhaiden lukukokemusten valitseminen olikin tässä kuussa suorastaan tuskallisen vaikeaa, lista muuttui postauksen kirjoittamisen aikana useasti. Pitkän harkinnan jälkeen luulen että kuukauden parhaat hetkeni olen viettänyt Toni Morrrisonin,  Amy Tanin ja Guy Delislen parissa. (Mutta ison peukun annan myös  Gone girlille ja The Expatsille...)


Entäs ensi kuussa?

Ensi kuun suurin juttu taitavat olla Helsingin kirjamessut, sinne on ehdottomasti päästävä! Kaikesta tungoksesta huolimatta messut ovat, kuten hyvä ystäväni viime vuonna asian tiivisti, kirjanörttien paratiisi. Eli sinne siis! Messuohjelmaa en ole vielä ehtinyt kunnolla selailemaan, mutta pikaisen vilkaisun perusteella kiinnostavaa kuultavaa ja nähtävää kyllä riittää. Saapa nähdä kuinka suuren kirjakasan tänä vuonna raahaan! Kiinnostavatko messut ruudun sillä puolella?

4 kommenttia:

 1. Hei wau mikä lista. Minua kiinnostaa tuo Gone Girl hirmuisesti, taidan latailla sen piakkoin iPadiin. Delislen haluaisin myös käsiini, mutta se pitää kyllä bongata kirjastosta, kun hinta täällä Saksassakin on 29 euroa mikä tuntuu kuitenkin aika paljolta, ja kirjalla oli massaa niin paljon, että luulen, että kadun sen hankkimista omaksi seuraavan muuton yhteydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kieltämättä itsekin vähän yllätyin listan pituudesta, sitä ei oikein tajunnut silloin kuin vain luki. :D

   Gone Girl oli hyvä, minä ainakin pidän kirjoista joissa kirjailija onnistuu viemään lukijaa kuin pässiä narussa. Delisle on hieno, kannattaa käydä kirjastolla kuikuilemassa!

   Poista
 2. Vautsi millainen kirjasaldo, ihailtava saavutus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa oli kyllä aika lyhyitä teoksia, lista vain näyttää niin pitkältä. Mutta kivaa se oli, labour of love!

   Poista