keskiviikko 31. elokuuta 2011

Wake me up when September ends

Otsikosta huolimatta ei syyskuussa mitään vikaa ole, päinvastoin. Se on yksi lempikuukausiani. Raikas mutta vielä lämpöinen ilma, ruska, harrastuksien alkaminen, oma hääpäivä - paljon kivaa ja ihanaa.

Kesän jäljiltä oli hinku tehdä blogiinkin jotakin uutta. Olin jo aiemmin miettinyt että haluaisin jollakin tavalla laajentaa blogini aihepiiriä, aina joskus tulee otettua valokuva tai tehtyä jotakin, joka olisi kiva jakaa muidenkin kanssa. En vain oikein tiennyt kuinka laajennuksen toteuttaisin luontevasti, lopulta päätin tehdä Nenä kirjassa -blogille sisaruksen, jolle annoin nimen Ilon kautta. Blogin nimi taitaa olla yksinkertaistettu elämän filosofiani, yritän löytää tekemisiini aina sen ilon kipinän, elämä on sillä tavoin, jollei nyt helpompaa, niin ainakin hauskempaa.

Päätin myös lisätä muutamia uusia tunnisteita, mm. tunnisteet mies-ja naiskirjailijoille luettuani K-blogissa käytyä keskustelua. Suosikit-tunnisteen alta taas löytyvät kirjat, joista olen pitänyt erityisen paljon.

Olen saanut uusia lukijoitakin, tervetuloa teille!

Sitten lukemisiin. Elokuu oli lomakuukauteni, reissattuakin tuli mutta näemmä aikaa jäi myös lukemiselle, kirjoja tuli luettua 19 kappaletta, joista tosin kahdesta (Mary Higgings Clark: Perinnön varjossa, Lars Kepler /Paganini ja Paholainen) en jaksanut blogata, ne eivät herättäneet oikein ajatuksia, Paganini lähinnä turhautti. Kuukauden teema tuntui olevan historialliset romaanit, niitä oli 7 kpl. Englanniksi tuli luettua melko paljon, 9 kirjaa 19:sta oli vieraskielisiä. Ihan ehdoton suosikkini oli Kyung-sook Shinin Please Look After Mother, muiksi suosikeikseni nousivat Lola Shoneyinin The Secret Lives of Baba Segi's Wives ja, vähän yllättäen, Håkan Nesserin Sukujuhlat.

Harmistuksia aiheutti eniten Blogger, joka alkoi sekoilemaan postauksien feedin kanssa. Joskus postaukseni tulevat näkyviin syötteissä ajantasaisesti, joskus taas vasta monien tuntien jälkeen. Tylsää, ei auta muu kuin toivoa että Bloggerilla tekevät jotain ongelmalle, toivottavasti en ole ainoa joka tästä kärsii. Jos joltakulta siis löytyy vinkkejä asian korjaamiseksi, otetaan ne kiitollisuudella vastaan!

Haasteiden tilanne näyttää aika mukavalta. Totally British-pisteitä keräsin kolme, yhteensä pisteitä on nyt 25/29 eli loppusuoralla ollaan. Maahanmuuttaja-haaste taas ei edistynyt lainkaan, ehkä ensi kuussa on näille kirjoille enemmän aikaa. Kirjallinen maailmanvalloitus sen sijaan edistyi mukavasti, vierailin Etelä-Koreassa, Marokossa, Intiassa, Monacossa ja Nigeriassa. Mielenkiintoinen yhdistelmä?

Mitäs syyskuussa? Ihan kirjakasaa katsomalla syyskuulle näyttäisi muodostuvan pienehkö teema, sillä kasassa näyttää olevan jonkin verran kiinalaista tai Kiinassa tapahtuvaa kirjallisuutta. Sattuvaa sinänsä, osuuhan kiinalaisille tärkeä Kuujuhlakin syyskuun puoliväliin. Pientä arvontaakin olen suunnitellut ensi kuulle...

Elokuun luetut:

Sukujuhlat / Håkan Nesser
The Royal House of Monaco / John Glatt
The Sixth Wife / Suzannah Dunn
Oscar Wilde and the Nest of Vipers / Gyles Brandreth
Saharan tytär / Jane Johnson
Please Look After Mother / Kyung-sook Shin
Cocktails for Three / Madeleine Wickham (Sophia Kinsella)
The Enchantress of Florence / Salman Rushie
The Secret Lives of Baba's Segi's Wives / Lola Shoneyin
Oscar Wilde and the Dead Man's Smile / Gyles Brandreth
Majakkamestarin tytär / Ann Rosman
About Face / Donna Leon
Työpäiväkirjat / Leonardo da Vinci
Luita ja tuhkaa / Kathy Reichs
Tuhkaa ja tulta, tarinoita vanhasta Porvoosta / Sirpa Tervo
Vaiennetut äänet, kiinalaisia naiskohtaloita / Xinran
Muru / Jarkko Sipilä

2 kommenttia:

 1. Minustakin syyskyy on aivan hirveän romanttinen ja intoa antava kuukausi.

  Sellainenkin vanha biisi on olemassa kuin Try to remember once in September...

  Me luemme ihan eri kirjoja. Toisaalta: Erilaisuus on rikkautta, mutta on vaikeampi kommentoida.

  VastaaPoista
 2. Haa...Muistanpas minäkin tuon kappaleen.

  Meillä taitaa tosiaan olla aika erilaiset kirjalistat, minä olen näemmä aika kallellani historiallisen fiktion suuntaan. Kaikenlaisia asioita sitä oppii itsestään kun bloggaa...

  VastaaPoista