torstai 18. elokuuta 2011

Cocktails for Three / Madeleine Wickham (Sophia Kinsella)

Cocktails for Three löysi tiensä kirjahyllyyni Heathrowin lentokentällä etsiessäni Helsingin lentoa varten lukemista. Lennolla oli kuitenkin niin kivat jutut muun matkaseuran kanssa, etten malttanut alkaa lukemaan ja Wickham jäi aina kunnes tuli seuraavan reissun aika. Mukana oli tietysti muutakin kivaa lueskeltavaa, mutta kotimatkalla tuli vihdoin cocktailien aika.

Madeleine Wickham on Himoshoppaaja-sarjastaan tunnetun Sophia Kinsellan oikea nimi. Kirjailija kertoo julkaisseensa mm. tämän kirjan oikealla nimellään, koska kirja on hieman eri tyylinen kuin Himoshoppaajat, joiden kautta Wickham/Kinsella on tullut tunnetuksi.

Cocktails for Three onkin hiukan vakavampi kuin hulluttelevat Himoshoppaajat, mutta kyllä tämä silti ihan reilusti chick lit-osastoon kuuluu. Näille naisille ei tee mieli nauraa, mutta teemat ovat aika pitkälti samoja kuin niin monessa muussakin genren kirjassa/elokuvassa/tv-sarjassa... Varsinaisia juonellisia yllätyksiä on siis turha odottaa, mutta ihan mukava ja viihdyttävä matkaseuralainen tämä toki oli. Kirjan englanti oli helppoa ja kieli sujuvaa, kyseessä on sellainen nopea ja helppo lukuelämys, jossa pysyy kärryillä vaikka olisikin vähän univelkaa.

Cocktails for Three kertoo kolmesta lontoolaisnaisesta, jotka työskentelevät kaikki lehtialalla, hieman eri tehtävissä. Naisten "Cocktail Club" kokoontuu aina silloin tällöin juomien ja maailmanparannuksen merkeissä...  Maggie on juuri jäämässä äitiyslomalle ja muuttamassa miljonäärimiehensä kanssa maaseutukartanon rauhaan. Ei kai kauniissa maisemissa kotiäiteilyssä kai mitään vikaa voi olla, mutta entä jos tuntee ettei osaa olla äiti? Roxannen ura on monen naisen unelma, hän matkustelee paikasta toiseen kirjoitellen artikkeleita ja arvosteluja. Rakkauselämän puolelle ei sitten menekään niin hyvin, pitkäaikainen rakas kun on tiukasti naimisissa tahollaan... Herttaisen Candicen elämää taas varjostavat hänen isänsä aiheuttamat taloussotkut, joiden takia moni on menettänyt omaisuuttaan.
(Äitiyslomalle jäänyt Maggie miettii elämäänsä.)"- Oh good, Maggie said teasingly. - So while you slave away in the City I can sip cappucinos with all my chums.
- Something like that.
- Sounds better than commuting, said Maggie, and leaned back comfortably. - I should have done this years ago. She closed her eyes and imagined herself in her kitchen, making coffee for a series of new, vibrant friends with cute babies dressed in designer clothes. In the summers they would hold picnics on the lawn. Roxanne and Candice would come down from London and they would all drink Pimm's while the baby gurgled happiky on the rug. They would look like something from a lifestyle magazine. In fact, maybe The Londoner would run a piece of them. Formal editor Maggie Phillips and her new take on rural bliss. It was going to be a whole new life, she thought happily. A whole wonderful new life.
Aika perinteistä tavaraa on siis luvassa, mutta mielestäni ihan mukavassa paketissa kuitenkin. Helpon kielensä takia kirja soveltuu hyvin vaikka sellaiselle joka haluaa kohentaa englannin taitojaan.

Totally British: Chick lit

4 kommenttia:

 1. Minä en ole lukenut Kinsellalta (tai siis Wickhamilta) muuta kuin ensimmäisen Himoshoppaajan. Jokin siinä tökki niin paljon, etten ole muita kirjoja edes yrittänyt lukea.

  Mutta tässä Coctails for Three -kirjassa on kyllä suloinen kansi! Ylipäätään englanninkielisissä chick lit kirjoissa tuntuu olevan houkuttelevat kannet :)

  VastaaPoista
 2. Minulle taas kävi juuri toisinpäin. Ensimmäinen Himoshoppaaja kolahti ja jatko-osien myötä into vain laimeni. Minä kasvoin, mutta Becky ei... Tämä Wickhamin nimellä kirjoitettu kirja onkin himppusen aikuisempi ja vakavampi, vaikka kyllä tosiaan selvää chick-litiä.

  Chick-litien kansista olen kyllä kanssasi samaa mieltä, tosi suloisia! Juuri sellaisia mitkä houkuttelevat uskomaan ja ostamaan...

  VastaaPoista
 3. Minä olen lukenut vain Kinsellan Himoshoppaajat ja Talousihmeen ja tykännyt paljon. Wickhamin nimellä kirjoitetut minulla on vielä lukematta, mutta aika hyvältä vaikuttaa tämäkin:)

  VastaaPoista
 4. Sanna, tämä on vähän vakavampi kuin Kinsellan nimellä kirjoitetut, mutta samanhenkinen kyllä. Eli jos tykkäsit Kinselloista, tämä varmaan passaa myös. :)

  VastaaPoista