tiistai 16. elokuuta 2011

Ihana Itaaaaliaa

Huh, sain vihdoin matkakuvat sortattua. Hirmuisen mukavaa mutta samalla aikaavievää puuhaa. Ajattelin lätkäistä tänne pienen kuvapläjäyksen matkalta... Koittakaa kestää...

Arcon linna(ylhäällä vuorella) on arviolta 1000 vuotta vanha. Sinnehän piti siis piti siis päästä...

Kiipeämistä korkeuksiin oli jonkin verran mutta näkymät ylhäältä olivat sen arvoiset.  Linnassa minua mietityttivät siellä aikoinaan eläneen ihmiset tarinoineen, kuinkahan monta kiehtovaa ihmiskohtaloa näilläkin muureilla olisi kerrottavanaan? Linnan freskoista oli säilynyt palasia, jotka nekin olivat kiinnostavia. (Niitä ei tietenkään saanut kuvata.) Freskoissa kuvattiin ritareita tappamassa erilaisia hirviöitä, linnanneitoja ja paavin tai piispankin oli löytävinäni. Shakkilauta esiintui kuvituksessa useammankin kerran, se lienee ollut suosittu ajanviete Arcon linnassa.

 

Tällainen suloinen polku johti linnaan. Puut ympärillä ovat oliivipuita, matkan varrella oli myös monta  taukopaikkaa, joissa sai juoda raikasta vettä suoraan vuoristosta.

Maisemaa Gardalta. Auringonlasku, vuoret ja järvet loivat paljon upeita näkymiä.

Gelato! Love it!

Iltaisin jätskibaareissa kävi kuhina.


Rivalainen kisu ottaa rennosti.

Paikallisia sitruunoita. Hurjan isoja!Niin paljon ihanan värikkäitä taloja. Miksei meilläkin?


Riva del Gardan keskustaa.8 kommenttia:

 1. Tosi ihanan näköistä! Olen ollut vain kerran Italiassa, Bolognassa, eli aika samalla suunnalla, mutta vain kaupunkimaisemissa. Ihanaa oli kyllä sielläkin (vaikka olin työmatkalla lastenkirjamessuilla, enkä ehtinyt hirveästi kaupunkia edes nähdä..).

  VastaaPoista
 2. Maisemat olivat kyllä mahtavat. Olisi ollut kiva käydä Venetsiassakin, mutta aika ei riittänyt... Ensi kerralla sitten. Bolognakin kyllä kiinnostaisi, eikös se ole Italian "ruokapääkaupunki"?

  VastaaPoista
 3. Sitä se on! Arvaa vain harmittiko, että ehdin vain kerran ravintolaan illalliselle, ja sekin sattui olemaan kiireessä tehty huono valinta. :/ Muuten ruokailu tapahtui messuhallissa jotain sämpylöitä vetäen ja iltaisin juhlabuffeteissa (joissa ruoka oli ihan hyvää, muttei erityisen paikallista). Haluaisin mennä sinne uudelleen syömään, hih, ja muutenkin - oli tosi kaunis kaupunki!

  Katja Lumiomena-blogista on Bologna-konkari. :)

  VastaaPoista
 4. Italia on tosiaan sellainen maa, jonne mennään syömään... Nam!

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia eli oli ilmeisesti mahtava reissu! Tuli ihan matkakuume itsellekin, kun jäi kesälomareissut muiden kiireiden alle.. nooh, ehkäpä myöhemmin syksyllä jokin pikainen reissu..

  VastaaPoista
 6. Teresita, reissu oli kyllä mahtava ja tuli tarpeeseen, sen verran kiireinen kevät ja kesä on ollut... Joskus sitä vaan tarvitsee pienen irtioton arjesta. :)

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia. Minä lomailin Riva del Gardalla 2000-luvun alussa. Olin siellä ystäväni kanssa, useana päivänä vuokrasimme pyörät ja ajoimme muun muassa juuri Arcoon sekä Lago di Tennolle. Oi, mieleni tekisi Gardalle uudestaankin.

  Ja kuten Karoliina vinkkasi, olen tosiaan Bologna-konkari. Mieheni oli siellä töissä 2003-2005. Ihana kaupunki: täynnä historiaa (koko keskusta on Unescon maailmanperintökohde), vaihtoehtokulttuuria, taivaallista ruokaa (Bologna tosiaan on oikea "ruokapääkaupunki"), porticoja ja vähän turisteja. Aah. Sinnekin tuli matkakuume.

  VastaaPoista
 8. Oijoi... Bologna kuulostaa ihanalta...

  VastaaPoista