torstai 30. kesäkuuta 2011

Sinulle laulan, neiti kesäheinä

Ihanaa, helle hemmottelee meitä vihdoinkin! Valitettavasti töissä pitäisi vielä jaksaa heinäkuun ajan, sitten meikäläinenkin pääsee kesälaitumille ja maailmalle remuamaan.

Kesäkuu oli aika kiireinen, remontti ja työt pitivät huolen siitä ettei vapaa-ajan käyttöongelmia ilmennyt. Lukemaan tietysti kerkesin, mutta jostain syystä kesäkuu ei tuntunut yhtä hyvältä lukukuukaudelta kuin toukokuu, kenties en ehtinyt/jaksanut riittävästi syventyä kaikkiin lukemiini kirjoihin. Joskus vaan ei ole oikea aika tai paikka juuri sille kirjalle joka sattuu kädessä olemaan.

Kirjoja luin jälleen 15 kpl, joista vain kolme oli vieraskielisiä. Lukemisessa menin aika lailla laidasta laitaan, Shakespearen soneteista dekkareihin. Varsinaisia suuria pettymyksiä ei ollut, mutta muutama kirja ei kenties lunastanut niihin asettamiani odotuksia. Parasta tämän kuun kirjapinossa olivat ehdottomasti Wilden Onnellinen prinssi ja Kwokin käännöksiä, erilaiset teokset, mutta koskettavia kumpainenkin.
 
Lukunurkkahaasteeseen vastaaminenkin on jäänyt. Kun vihdoin sain viimeiset laatikot purettua nurkasta, päätti mieheni alkaa mylläämään omia kaappejaan ja kas, lukunurkka pääsi taas toimittamaan epämääräisen varaston tointa. Tosin uudessa kodissa olen lueskellut paljon vähän joka puolella, joten ehkä voisinkin kuvata jotakin toista lukuisaa soppea!

Ensi kuu tulee sisältämään ainakin loman odottamiseen liittyvää kärvistelyä, mansikoiden syöntiä, lenkkipolkuja kesäiltaisin ja muuta ihanaa. Tämän hetkinen kirjakasa näyttää aika Totally British -painotteiselta, joten luvassa on ainakin kartanomeininkiä, kuninkaallisia ja kummituksia.

Haaste-projektini ovat edenneet mukavasti,  Totally British-haasteeseen sain kerättyä 5 lisäpistettä eli kolmasosa on jo takanapäin (tilanne 13/29). Kirjallinen maailmanvalloitus karttui neljällä maalla, kesäkuussa vierailin Ranskassa, Kanaalisaarilla, Meksikossa ja Saudi-Arabiassa.

3 kommenttia:

 1. Sinä luet ihanan paljon! Ja olet kerännyt jo hienot pisteet TB-haasteessa.

  Lukisin muuten mielelläni tarkemminkin, mitä kirjoja olet kulloinkin kahlannut läpi, jos vain jaksat listata. :)

  VastaaPoista
 2. Karoliina, ruuhkaisilla työmatkoilla on etunsa, ehtii nautiskelemaan kirjoista... ;-) Ja kun näin kesällä on ihanaa nököttää ulkona kirjan kanssa ja olla vaan.

  Kesäkuun luettuja:
  - Vettä elefanteille / Sara Gruen
  - Onnellinen prinssi ja muita tarinoita / Oscar Wilde
  - The Maid / Kimberly Cutter
  - Mystery / Jonathan Kellerman
  - Paluu Rivertoniin / Kate Morton
  - Loppu / Eppu Nuotio
  - Juhannus italialaiseen tapaan / Annakaisa Iivari
  - Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville...
  - Käännöksiä / Jean Kwok
  - Unimaisemat / Tamara McKinley
  - William Shakespearen sonetit - Nautintojen ajan aarteet
  - Prinsessa Sultana - Saudi-hovin kapinallinen / Jean Sasson
  - Mayojen testamentti / Steve Alten
  - Sing you home / Jodi Picoult
  - Tyttöystävä / Karolina Ramqvist

  VastaaPoista
 3. Kiitos, kun listasit! Monta hyvää kirjaa - tai sellaista, joiden uskon olevan hyviä. :)

  VastaaPoista