maanantai 31. maaliskuuta 2014

Kevät tuli, lukujumi, puro sanoo pulipuli

Kirjastoreissullani löysin ihastuttavia
 lukuvinkkejä, silmät auki siellä
hyllyjen välissä!
Tässä kuussa minuun iski lukujumi, takatalvi taisi tuoda sen tullessaan. Rämmin loskassa ja yritin väkisin kahlata läpi kirjoja ja pian koko homma alkoi maistua puulta. Luen siinä määrin ahkerasti että tuntuu oudolta, jopa hälyyttävältä, jos en illalla ennen nukkumaanmenoa halua tarttua kirjaan. Kun sivujen määrä tuntuu lähinnä lamaannuttavalta. Blogeja ahkerasti seuraavana tunnistan kyllä oireet ja osaan tehdä diagnoosin: lukujumi. Olen siksi antanut itselleni luvan jättää kesken kaikki ne kirjat, jotka eivät nyt kiinnosta (tämä on minulle aika iso juttu, jätän kirjoja kesken harvakseltaan) ja luen vain niitä joiden kohdalla lukemisen palo herää. Pahoittelut siis jo etukäteen, voi olla että huhtikuussa bloggaan aiempaa harvemmin mikäli jumitus ei ota laantuakseen. Sillä tärkeintähän tässä koko hommassa on ilo!

Maaliskuun luetut

Luin maaliskuussa 18 kirjaa, joista sarjakuvia oli kolme ja äänikirjoja kaksi. Luettuja sivuja kertyi 4820, poislukien edellämainitut kirjatyypit. Näin jälkikäteen katsoen lukukuukauteni on melko sekalaista sorttia, tosin dekkareita olen lukenut epätyypillisen vähän, juuri nyt historian siipien havina tuntuu kiinnostavan enemmän. Kuukauden parhaisiin lukukokemuksiin kuuluvat ehdottomasti Elif Shafakin Kunnia, Susan Fletcherin Irlantilainen tyttö ja Sue Monk Kiddin The Invention of Wings, maaliskuu oli selvästi naisten kuukausi! Kuukauden flopiksi nimeän Fiona Carnarvonin Lady Almina and the Real Downton Abbey -kirjan, jossa elämäkerran päähenkilö jäi kovin kaksiulotteiseksi.


Lukupiiritouhujen puitteissa luin myös uudellen ihanan Teemestarin kirjan. Teemestarin upea zen-tunnelma teki toisellakin lukukierroksella niin syvän vaikutuksen että päädyin ostamaan kirjan ihan omaan hyllyyn. My precious. Päädyin myös tyrkyttämään kirjaa työkaverille luettavaksi, jännää kuulla mikä hänen tuomionsa on!

Maaliskuun aikana jätin kesken parikin kirjaa, mikä on harvinaista minulle. Kesken jäivät Scott Turowin Identtiset joka vei nimipaljoudellaan lukuintoni heti kättelyssä sekä Jussi Adler-Olsenin Metsästäjät jota kahlasin puoliväliin saakka ennenkuin tajusin etten oikeastaan vain välitä siitä, mitä kirjan henkilöille tapahtuu -  huono merkki! Pienen tuskailun jälkeen päätin kiltisti kiikuttaa kirjan takaisin kirjastoon ja kaivaa lukukasasta jotain sellaista luettavaa jonka tiesin miellyttävän itseäni, palasin takaisin klassikoiden pariin.

Haasteiden tilanne

Haasteiden osalta olen edistynyt hiukan, kiitos The Idiot Abroadin, sain nimittäin valloitettu kaunokirjallisesti Perun. Sotahommissa olenkin sitten jo ihan vauhdissa, pisteitä napsahti 6 kappaletta kerralla. Riehuin kirjojeni kanssa mm. Korean sodassa, Boksarikapinassa, molemmissa maailmansodissa sekä eräässä siilossa tapahtuneessa nujakassa.

Entäs ensi kuussa?

Ensi kuussa tiedän jo lukevani muutaman klassikon ja luvassa on vähän naisasiaakin. Ja ehkä kevätaurinko tuo lukuintonikin takaisin? Pääsiäispyhinä kun olisi niin hyvää aikaa lukea...


2 kommenttia:

  1. Lukujumisi ei kyllä minun silmääni osu luettujen määrässä! Huisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katri, ehkä enemmänkin kyse on fiiliksestä. Nautinto puuttuu.

      Poista