maanantai 31. lokakuuta 2011

November Rain

Lokakuu meni ihan siivillä! Juuri suunniteltiin Berliinin reissua ja tässä sitä ollaan. Marraskuussa. On pimeää ja koleaa, olette ehkä huomanneetkin. Huomaan ajattelevani: "Viisi kuukautta ja sitten taas helpottaa." Hmm. En ole talvi-ihmisiä, vaikka olen kyllä yrittänyt opetella sellaiseksi, toistaiseksi tuloksetta, katsotaan kuinka tulevana talvena käy...

Lokakuussa lukeminenkaan ei oikein sujunut - saldoksi jäi 15 kirjaa (joista tosin yksi oli lastenkirja) ja kaksi sarjakuvaa. Luettuja sivuja tuli 5035, reilusti heikommin kuin syyskuussa. Luettuja sivuja kirjaa kohden on vain 335, kirjani vain lyhenevät. (Ehkä seuraavaksi pitäisi ottaa vuoroon joku kunnon tiiliskivi?) Englanniksi luin neljä kirjaa, se taitaa olla tavallinen saldoni. Onneksi kirjaston hyllyistä löytyi taas mukavia löytöjä, kuukauden parhaiksi valinnoiksi nousivat tällä kertaa Leonie Swannin Murha laitumella, John Grishamin Tunnustus ja Rosamund Luptonin Sister.

Ja mitäs haasteille kuuluu? Maailmanvalloitus etenee hitaasti, lokakuussa käväisin kirjallisesti vain Saksassa. Totally British toisaalta eteni oikein hienosti - sain lokakuun aikana kerättyä puuttuvat kolme pistettä ja voin nyt kuitata haasteen suoritetuksi! Mukava tunne. Yllättävää huomata että chick-lit -kategoria oli oikeastaan kaikkein vaikein minulle, Himoshoppaajat ja Bridgetit on luettu ja uusia yhtä rakkaita ihanuuksia en ole löytänyt. Paras kategoria - se helpoin - oli Royal Fiction, tämä ei varmaan tule yllätyksenä.

Yksi lokakuun uusista asioista oli kirjabloggarien tapaaminen, johon pääsin ihan ensimmäistä kertaa mukaan. Se sai minut miettimään myös itseäni lukijana, minä kun en ole sanojen ammattilainen, vain rakastunut amatööri enkä siis ehkä olekaan osannut ajatella käännöskirjaillisuuden kuluja, alan markkinointia tms. (Olen vaan lukenut. Onnellisena ja muusta maailmasta piittaamatta.) Keskusteluista siis aukeni minulle myös tavallaan aivan uusiakin ulottuvuuksia. Tästä keskustelusta ja mm. muissa blogeissa olleista kivoista esittelysivuista versoi myös idea oman esittelysivun tekemisestä. Ehkä marraskuussa saan jotakin aikaiseksi sillä saralla.

Marraskuu odottaa harmaana. Minun kalenterissani marraskuu on yleensä kiireisin kuukausi - paljon menoa ja merkkipäiviä tulossa. Mitään erityistä teemaa en ole ajatellut, mutta arvaan että ainakin osa synttärilahjoistani on kovakantisia asioita, joissa on sivut. Mitä lie mahtavat olla?

Lokakuun luetut:

    Nalle Puh / A. A Milne
    Naapurin tyttö / Elizabeth Noble
    Luostarin varjot / C. J Sansom
    Tunnustus / John Grisham
    Mrs Fry's Diary / Mrs Stephen Fry
    The Night Bookmobile / Audrey Niffenegger
    Tanssi yli hautojen / Mika Waltari
    Murha laitumella / Leonie Swann
    Sister / Rosamund Lupton
    Luotettava vaimo / Robert Goolrick
    Kleopatra / Stacy Schiff
    Tyttöministeri / Annakaisa Iivari
    Stasiland / Anna Funder
    The Wall / Peter Sís
    Muurinylittäjä / Peter Schneider
    Sininen enkeli - Marlene Dietrich / Donald Spoto
    Afterwards / Rosamunde Lupton

7 kommenttia:

 1. Sie olet lukenut ihan hurjasti lokakuussa. Minunkin pitäisi tehdä se esittelysivu blogiini, niitä on ollut muidenkin blogeista kiva lukea.

  VastaaPoista
 2. Höpsis, tuossa on mukana muutama sarjakuva, lastenkirja ja muuten vaan ohutta lukemista... :)

  VastaaPoista
 3. Viisitoista, osa ohutta, teosta ja 5000 sivua on silti parempi kuin minun kaksi teosta ja 800 sivua ;--D Eli siis minun mittapuulla luet paljon!

  Mutta paljon mielenkiintoisia kirjoja olet lukenut, kovin moni niistä kiehtoo minuakin!

  VastaaPoista
 4. Laura, lukumäärästä saan ihan kiittää ruuhkia, reilu tunti päivittäin häiriötöntä lukuaikaa ;)

  Lokakuun luetut eivät kyllä olleet yhtään pöhkömpiä, suosittelen kyllä!

  VastaaPoista
 5. Oijoi, olet lukenut ihailtavan hurjan määrän - äläkä yhtään yritä vähätellä. :D Ja mielenkiintoisia kirjoja. Olen myös innoissani, kun olet jo suorittanut TB-haasteesi, vau! Oli tosi mielenkiintoista lukea, mitkä alakategoriat siinä sujuivat helpommin ja mitkä nihkeimmin.

  Oli myös kiva nähdä sinuakin messutapaamisessa, vaikka se kaikki niin pikaista olikin. Onpa kiva, että sieltä jäi sinulle uutta pohdittavaakin mukaan. :)

  VastaaPoista
 6. Karoliina, kiitos. Yritän siis epäsuomalaisesti olla kursailematta ja kiitän vain kohteliaisuudesta.

  Minulla oli aluksi TB:n suhteen kaikenlaisia hienoja suunnitelmia, ajattelin että lukisin lisäksi kirjoja samoista teemoista ja vertailisin aiheen käsittelyä - ja sitten koko homma kaatui omaan mahdottomuuteensa... Chick-litin kohdalla on todettava että olen saattanut kasvaa näistä kirjoista ulos. Ne tietyt kirjat ovat tietysti rakkaita, mutta osittain myös siksi että tuovat mieleen rakkaita muistoja. Näistä uusimmista en taas kauheasti innostunut...

  VastaaPoista
 7. Minulla on vähän sama chicklitin kanssa. Haluaisin tavallaan kannattaa genreä, mutta on vaikea enää löytää sieltä tarpeeksi viihdyttävää luettavaa (joka olisi siis samalla tarpeeksi kiinnostavaa).

  VastaaPoista