lauantai 1. lokakuuta 2011

My October Symphony

Syyskuu tuli ja meni, en oikeastaan tiedä mihin se karkasi. Kiirettä on piisannut ja olen kaipaillut niitä aurinkoisia ja kuulaita syyssäitä, enkä niinkään jääkauden ja vedenpaisumuksen pikkusiskoa. Sain kuitenkin itseni innostumaan taas liikunnasta, hurahdin jälleen kerran spinningiin ja ihanaan Zumbaan. Jälkimmäinen kyllä tuo auringon sateiseenkin päivään ja selkä tykkää hetkuttelusta!

Ja onhan sitä ehditty lukemaankin, kuukauden saldo oli 17 kirjaa ja 5994 sivua. (Keskimäärin 352 sivua/kirja eli olen lukenut kai kohtuullisen laihoja juttuja...) Englanniksi tuli luettua vain neljä kirjaa, hiukan keskimääräistä vähemmän kenties?

Syyskuussa minulla oli pienimuotoisena teemana Kiina, olihan se Kuujuhlan kuukausi. Luin aiheeseen liittyen 5 kirjaa, mm. yhden vanhan rakkauden. Samalla sain suoritettua Maahanmuuttajatarinat -haasteen, kiitokset Amy Tanille ja Lisa Seelle!

Lukukuukautena syyskuu oli mahtava, monta mahtavaa sivua tuli käännettyä. Parasta tässä kuussa olivat Camilla Läckbergin Merenneito, Kate Kerringanin Onnellisen avioliiton reseptit ja Lisa Seen kaksikko Shanghai girls ja Dreams of Joy. Suosittelen! Taavi Soininvaaran uutuutta, Punaista jättiläistäkin kahlasin sadan sivun verran eteenpäin, mutta ei, minä en vaan jaksanut sitä jokasivuista action-tykitystä.

Muut haaste-hommani jäivät Kiina-teema jalkoihin, Totally British haastetta varten tienasin vain yhden pisteen (26/29), samoin kävi kirjallisen maailmanvalloituksen(33/223). Tällä kertaa valloitin Irlannin, oikein mukavalla kirjalla.

Lokakuu tuo tullessaan pienen reissun, käymme kivassa tyttöporukassa kurkkaamassa millaista Berliinissä on. Siksipä matkan ajaksi olen varannut teillekin vähän Saksa-teemaisia postauksia. Lukukasassa näyttäisi olevan myös vahvoja naisia ja kasa jännäreitä... Pitäisiköhän Halloweenin kunniaksi lukea jokin kummitusjuttukin?!

Syyskuun luetut: 
Tulkki / Inna Patrakova
The Forgotten Garden / Kate Morton
Pianotunnit / Janice Y.K Lee
Pitkä matka menestykseen / Lang Lang
Luutohtorin tytär / Amy Tan
Merenneito / Camilla Läckberg
Palvelukseen halutaan yksi raitis imettäjä / Mia Konu
Bolshoin perhonen / Daphne Kalotay
Perintöosa / Tamara McKinley
Dreams of Joy / Lisa See
Shanghai girls / Lisa See
Onnellisen avioliiton reseptejä / Kate Kerrigan
Orjamarkkinat / Jouko Halmekoski
Erottaja / Karo Hämäläinen
Onnellisuusdieetti / Martha Beck
Innocent Traitor / Alison Weir
Minun suomalainen vaimoni / Wolfram Eilenberger

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti