perjantai 7. lokakuuta 2011

The Wall / Peter Sís

 The Wall on tsekkoslovakialaisen sarjakuvapiirtäjän graafinen omaelämäkerta, se kuvaa monitasoisesti sitä, millaista on ollut kasvaa rautaesiripun takana. Sís syntyi 1949, toisen maailmansodan jälkeiseen, kahtia jaettuun maailmaan. Hän oli poika, joka rakasti pienestä pitäen piirtämistä ja kaikesta päätellen rakkaus kynään ja paperiin jatkuu edelleen...

Sísin tapa ilmaista itseään on monipuolinen, hän ilmaisee itseään värein, kuvitustyyliä muuttaen. Varsinkin värien käyttö tavoitti minut hyvin, näppärä tapa tuoda asioita esiin!

Kirja ei varsinaisesti kerro Saksasta, mutta tuo ajanjakso, muurien takainen elämä, kylmä sota, valvonta - kaikki Muurinylittäjästäkin tuttuja teemoja. Kirja on mielenkiintoinen ja herättää ajatuksia - suosittelen.

2 kommenttia:

  1. Tämäpä näyttää mielenkiintoiselta! Sarjakuvamuoto sopii erityisen hyvin ankeiden olojen ja vaikeiden asioiden käsittelyyn mielestäni, vaikken osaa oikein sanoa miksi. Ehkä ne ovat sellaisia juttuja, joita on vaikea pelkillä sanoilla tavoittaa.

    VastaaPoista
  2. Karoliina, minusta tämä oli mielenkiintoinen, tavallaan kuvallinen elämäkerta. Ja se kuvaa yllättävän hyvin sitä, millaista on ollut elää ja kasvaa noina aikoina Tsekkoslovakiassa. Varsinkin värien käyttö kirjassa on mielenstäni nerokasta, Sis alleviivaa niiden kautta hienosti asioita joita ei ääneen sano.

    VastaaPoista