lauantai 22. lokakuuta 2011

You is kind. You is smart. You is important.

Kuva: Pinterest
Kerrankin elokuva-asiaa, kävimme nimittäin herra Norkun kanssa tänään katsomassa Piiat-elokuvaa. Olen odottanut tätä vähän kaksijakoisin tuntein, toisaalta Piiat on ollut yksi tämän vuoden parhaista lukukokemuksista, toisaalta taas kirjan siirtyminen elokuvaksi on aina hankalaa...

Ja eihän se ihan täydellinen tietysti ollutkaan... Osa henkilöistä vastasi heti kuvitelmiani - erityisesti Miss Hilly ja Minny näyttivätkin ihan oikeanlaisilta ja loppujen lopuksi muutkaan eivät olleet hullumpia. Elokuva oli melko pitkä - yli kaksi tuntia - mutta mielestäni tarina oli saatu mukavasti kasaan eikä mitään tärkeää oltu jätetty pois.

Tykkäsin ja liikutuinkin, juuri niissä oikeissa kohdissa, joten ehkäpä uskallan suositella. Miesnäkökulmasta sen verran, että herra Norkku oli ensin pikkuisen vastahakoinen, varsinkin kun huomasi että koko teatterissa, joka oli melkein täynnä, oli hänen lisäkseen vain yksi miespuolinen katsoja...  Hänkin epäilemättä vaimonsa "paikalle raahaama". Vähän yllättävästi herran loppukaneetti elokuvan päätyttyä oli "Mielettömän hyvä elokuva" ja kiitostakin sain hyvästä valinnasta. :)

Erityinen kiitos meiltä molemmilta meni muuten pienen Mae Mobleyn esittäjälle, joka oli sydäntä särkevän ihana.
7 kommenttia:

 1. Kiitos tästä elokuva-arviostasi! Odotan kovasti että pääsen katsomaan tämän. Valkokangaskokemus taitaa jäädä, sillä en näe sopivaa rakosta vapaa-ajassa, mutta vuokraamalla sitten viimeistään.

  VastaaPoista
 2. Emilie, kivaa leffaa on mukava tuulettaa... Meilläkin oli jäädä valkokangaskokemus sikseen, lähiteatterimme näyttää elokuvaa aika huonoihin aikoihin, onneksi yksi rakonen löytyi.

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva kuulla että tämä on hyvä! Pidetään peukkuja että tulisi meidänkin leffateatteriin... mutta jos ei tule, DVD:llä sitten :-)

  VastaaPoista
 4. Minäkin odottelen hieman pelonsekaisin tuntein, mutta toisaalta Piiat on sellainen kirja, jonka uskon taipuvan aika hyvin leffaksi. Menen varmaan aika pian katsomaan!

  VastaaPoista
 5. Kävin tänään ystävän kanssa katsomassa Piiat. Minä tykkäsin, tosin sain katsoa elokuvaa vapautuneesti, koska kirjaa en ole lukenut. Ajatuksia herättävähän elokuva oli! Josta kertoo vähäsen myös se, että elokuvan päätyttyä suurin osa ihmisistä jäi istumaan paikoilleen...

  Miähelle tiedoksi, että perjantai-iltana mukaan raahattuja miehiä oli huomattavan paljon :-)

  VastaaPoista
 6. Johanna, kiva että tykkäsit. :)

  Miäs otti loppupeleissä homman aika rennosti vaikka pikkuisen rutisikin. Kuulemma luottaa siihen että valitsen hyviä elokuvia.

  VastaaPoista