keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Kirjojen kanssa kohti kesää!

Hauskaa vappua! Kevätaurinko on vaikuttanut allekirjoittaneeseen kuin energiaruiske, tekisi mieli vain olla koko ajan ulkona valossa, pihalla kuoputtelemassa tai lueskelemassa. Pyöräilykärpänenkin ehti jo purra (äänikirja on muuten oiva kaveri tässäkin lajissa!) ja olen intopiukeana suhaillut pitkin metsäteitä nauttien vauhdin huumasta.

Kirjallisista jutuista mainittakoon ainakin se, että "löysin" vihdoinkin Helmetin Ellibs-kokoelman ja taas maailmani järkkyi! Kehoitan muitakin kokeilmaan, suomenkielisiä uutuuskirjoja näyttää saavan tuota kautta ihan muutamienkin päivien jonotusajalla. Tuonne kun vielä saataisiin suomenkielisiä äänikirjoja ladattavaksi niin olisipa herkkua!

Huhtikuun luetut

Huhtikuussa herkuteltiin 21 kirjalla, eli 5609 sivulla. Luetut ovat tällä kertaa sekalaista sakkia; mm. sarjakuvia, muutama kirja kirjoista, muutama Tudor-teos, naisasiaa ja muutama valkokankaaltakin tuttu opus. Haahuilen siis tuttuun tapaani kuin kevätpörriäinen kukasta kukkaan... Itselleni huhtikuun TOP3:een kuuluvat Sheryl Sandbergin ajatuksia herättävä Lean In, Tove Janssonin ihanat Muumi-sarjikset ja lukupiirin kautta luettavakseni osuni Jenny Kangasvuon Sudenveri. Peukut näille kaikille! Kuukauden flopiksi taidan nimetä Yoga Bitchin, joka ei odotuksista huolimatta ollutkaan hauska. Liikaa joogaa, liian vähän bitchiä, sanoisin.
Kesken jäi tällä kertaa Isabel Allenden uusin kirja Ripper. Fanitan Allenden teoksia hartaasti, varsinkin Henkien talo on suuri suosikkini ja siksi annoin Ripperille jopa toisenkin mahdollisuuden. Ensimmäisellä kerralla hyydyin jonnekin sivun 50 tietämille, toisella kerralla tsemppasin vielä sata sivua eteenpäin ennenkuin tajusin että kirja ei vain kiinnostanut. Ei, vaikka se oli ihanan Isabelin kirjoittama. Kirjan aihepiiri oli ehkä ensimmäinen hämmentävä juttu, Ripper ei nimittäin ole historiallinen romaani, vaan murhamysteeri. Mutta en minä silti osannut lukea sitä dekkarinakaan - vaikka ihmisiä toki kuoli, oli pääpaino tarinassa kertojan äidillä ja tämän ihmissuhteissa.

Kesken jäi myös Jhumpa Lahirin The Lowland -äänikirja, ei tosin sisältönsä vaan sen puutteen takia. Törmäsin nimittäin ensimmäistä kertaa e-kirjainnostukseni aikana tekniseen pulmaan, äänikirjani kaikki luvut eivät nimittäin jostain syystä suostuneet latautumaan. Höttöpäänä huomasin tämän vasta kolmen tunnin kuuntelun jälkeen mutta koska en kiihkeistä uudelleen lataus -yrityksistäni huolimatta saanut puuttuvia lukuja ilmestymään, annoin periksi. Sen verran ehdin kuitenkin jo koukkuuntua tarinaan että uskon sen lukevani, jossain toisessa formaatissa tosin.

Haasteiden tilanne

Jos totta puhutaan, olin jo vähän niinkuin unohtanut koko lukuhaasteet. Koska haahuilin auringossa, ehkäpä tsemppaan sitten syksyllä taas. Kaunokirjallinen maailmanvalloitus unohtui täysin ja Ihminen sodassa -haasteessa olen näemmä vahingossa kerännyt kaksi pistettä.

Entäs ensi kuussa?

Ensi kuussa -oi, ihanaa, toukokuu! - tiedän jo jatkavani muutaman tässä kuussa vilahtaneen kirjallisen teeman parissa. Aika mahtiksia opuksia löytyy lukujonosta, odotan jo innolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti