perjantai 18. huhtikuuta 2014

Neljäs uhri / Mari Jungstedt

Välillä tarvitsee välipalakirjaa, sellaista helppoa luettavaa, jonka kanssa voi nopeasti lukea. Minun välipalani eivät yleensä tarjoa suuria lukuelämyksiä, mutta niiden maailma on usein takuuvarma ja riittävän tuttu jotta lukunälkä talttuu. Alan vähitellen laskea suuren osan ruotsalaisista naisdekkaristeista tähän kategoriaan kuuluviksi, kirjat ovat omallaan tavallaan vaivattomia mutta se vau-efekti puuttuu. (Åsa Larsson ja Kristina Ohlsson, en tietenkään puhu teistä. Te olette rautaa!)

Mari Jungstedt vie lukijansa jälleen kesäiseen Gotlantiin, jossa Anders Knutas tiimeineen saa tutkittavakseen ryöstön, joka vaatii sivullisen uhrin hengen. Pian talot palavat ja ruumisluku kasvaa. Kolme ryöstäjää piilottelevat saarella mutta heitä jahtaa poliisin lisäksi joku muukin.

Neljäs uhri oli juuri mitä odotinkin, kelpo välipala. Teksti soljui sujuvasti, tarina oli kohtuullisen kiinnostava. Sukat eivät ehkä pyörineet jalassa, mutta ihmekös tuo, kyseessähän on jo 9. osa Anders Knutas -sarjaa. Juonenkäänteet eivät juuri yllätyksiä tarjonneet, tosin eräs teema kutkutti uteliaisuuttani vähän enemmänkin, mielenkiintoista nähdä miten kirjailija ajatusta jatkaa, vai jatkaako lainkaan.

Neljäs uhri oli ensimmäinen kokeilulainaukseni Helmetin Ellibs-kokoelmasta ja ilahduin huomatessani että tämä kotimaisten e-kirjojen kokoelma alkaa vaikuttaa varsin kiinnostavalta. Plussaa annan siitä että monista kirjoista näyttää olevan lainattavissa useampia kappaleita - jono siis liikkuu eteenpäin oikein mukavasti. Suosittelen!

Otava, 2014
Sivuja: 333
Alkuteos: Det fjärde offret
Suomentanut Emmi Jäkkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti