lauantai 26. huhtikuuta 2014

Suojattomat / Kati Hiekkapelto

Kati Hiekkapellon Kolibri osoittautui viime keväänä niin toimivaksi dekkarituttavuudeksi että klikkasin itseni heti kun vain oli mahdollista kirjaston varausjonoon odottelemaan Suojattomia. Jono eteni hitaasti mutta varmasti kunnes eräänä päivänä huomasin että Suojattomat oli myös ladattavissa e-kirjana Helmetin Ellibs-kokoelmasta. Asetuin jonoon täälläkin ja hiphei, vaivaiset kolme päivää myöhemmin luin onnellisena Suojattomia. Siistiä! Tässä siis vinkki kaikille e-kirjan ystäville, jotka ovat Helmet-kirjastojen asiakkaita: kun jonot paperikirjaan ovat pitkät, kannattaa kurkistaa myös Ellibsin tilanne.

Ja sitten Suojattomiin! Tarinasta löytyy jälleen vauhtia ja vaarallisia tilanteita, sillä rikollisjärjestö Black Cobras on rantautumassa Suomeen. Anna saa tutkittavakseen vanhan naisen katoamistapauksen ja joutuu myös tulkiksi kun nuori unkarilaisnainen on ajanut vanhan tiellä maanneen miehen päälle. Lisäksi metsästä löytyy vielä verinen veitsikin...

Suojattomat osoittautui koukuttavaksi rikoskirjaksi joka tuli ahmaistua muutamassa päivässä. Kirjassa on useampi kertoja, Annan lisäksi myös Esko ja narkkari-Sammy pääsevät ääneen. Tämä vuorottelu toimi mielestäni hyvin kirjassa, henkilöiden mietteet mm. kotimaasta toivat tekstiin syvyyttä ja olivat mielenkiintoisella mutta eivät alleviivaavalla tavalla samansuuntaisia.

En pahemmin yleensä perusta huumerikoksien tai organisoituneen rikollisuuden pyörivistä dekkareista mutta tässä kirjassa edes jengitouhut eivät kyllästyttäneet tällä kertaa, kirja tuli suorastaan ahmaistua läpi. Kirjan vanhusten tarina särki kyllä sydäntä eikä Sammykään jättänyt lukijaa tunteettomaksi - näin jälkikäteen sanoisinkin että Hiekkapelto on osannut hienosti sekoittaa dekkariinsa niin pehmeitä kuin koviakin elementtejä, kokonaisuus on varsin toimiva. Jään mielenkiinnolla odottamaan Annan seuraavia seikkailuja!

Otava, 2014
Sivuja: 298

3 kommenttia:

 1. Minäkin tykkäsin tästä kovasti. Mielestäni oli vielä parempi kuin se ensimmäinen osa. Koukussa olen tähän sarjaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, sama vika. Alan myös oudosti tykkäämään Eskosta vaikka onkin sellainen mokoma rasisti-sovinisti-jääräpää. Lisää!

   Poista
 2. Kumpi oli mielestäsi parempi: Kolibri vai Suojattomat? Tykkäsin paljon Kolibrista enkä tiedä uskallanko lukea Suojattomia, jotta ei vaan tulisi pettymystä! ;)

  VastaaPoista