lauantai 12. huhtikuuta 2014

The Boleyn King / Laura Andersen

Pongasin sitten Helmetin Overdrive-kokoelmista kirjan nimeltä The Boleyn King. Siihen, että klikkasin kirjan omaan koriini, ei tainnut kovin montaa sekuntia kulua, Tudor-nälkä nimittäin iski. Kirjailija Laura Andersen oli minulle vieras nimi, mutta kirjan idea vaikutti vastustamattomalta. Andersen nimittäin leikittelee ajatuksella, jossa Anne Boleynin kolmas raskaus ei keskeytynytkään vaan terve poika - tuleva kuningas - syntyi ja kuningatar sai pitää päänsä ja kruununsa. Mielenkiintoista!

Kirja keskittyy kuvaamaan nuoren kuninkaan, Williamin, valtaannousua. Isä-Henry on menehtynyt 8 vuotta sitten ja Englantia on hallinnut Annen veljen, Rochfordin johtama valtuusto. Huhut Annen moraalittomuudesta ovat vellovat edelleen, hovin käytävillä liikkuu yhä pahansuopia huhuja kuninkaan isyydestä ja syntisen tunnustuksesta, kuningatar Annen lähipiiristä peräisin olevasta dokumentista, jonka mukaan Rochford olisi kuninkaan isä. Dokumentti on löydettävä ja kapina kukistettava!

Kirjan keskiössä ovat nuoret ja kauniit ystävykset, kuninkaallisten sisarusten Williamin ja Elizabethin lisäksi huhumyllyä hämmentävät myös uljas ja rohkea Dominic sekä Minuette, kuningatar Annen suojatti joka syntyi samana päivänä Williamin kanssa. Luvassa on juonitteluja, salaisuuksia ja suhdesotkuja. Olen aina pitänyt Anne Boleynia suosikkinani Henryn kuningattarista ja olikin ihan mukavaa suoda Annelle onnellisempia elinvuosia, vaikka kuvitteellisestikin.

The Boleyn Kingiä on verrattu mm. Philippa Gregoryn Tudor-aiheisiin teoksiin, mutta minusta Andersenin teos on tunnelmalta Gregoryn kirjoja nuorempi ja kepeämpi ja ajatuksissani kutsuinkin kirjaa teini-Tudoreiksi. Ihan hurjan uskottava kirja ei ole  mutta aika kului bussissa istuessa mukavasti, joten en valita. Mukava välipala!

The Boleyn King on Laura Andersenin The Boleyn Trilogyn ensimmäinen osa, kuningas Williamin ja kumppaneiden seikkailut jatkuvat myös kirjoissa The Boleyn Deceit ja The Boleyn Reckoning.

Random House Publishing, 2013
Sivuja: 358
Kirjasta lisää: Kirjailijan kotisivut

4 kommenttia:

 1. Minustakin Tudorien ajasta on mielenkiintoista lukea ja tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, sitten kannattaa klikkailla itsensä Helmetin Overdrive-kokoelmaan, sieltä löytyypi e-kirja ja sen jatko-osakin (josta lisää huomenna).

   Poista
 2. Heh, tudor-kuume on tuttu tauti... näihin vaihtoehtoishistorioihin en tosin vielä ole innostunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Booksy, tämä on ehkä hardcore-tudoristille vähän hepponen kirja mutta aika kului rattoisasti. Harmi kyllä, kirjailija ei ihan hirveästi leikittele historialla vaan pyörittelee vähän toisenlaisia kuvioita. Noista lähtökohdistahan saisi vaikka mitä!

   Poista