perjantai 21. lokakuuta 2011

The Night Bookmobile / Audrey Niffenegger

Audrey Niffeneggerin nimi osui silmiini kun pyörin rakkaan kirjastoni sarjishyllyllä ja jo ihan silkasta uteliaisuudesta mukaani lähti The Night Bookmobile-sarjakuva. Olen lukenut Hänen varjonsa tarinan, josta pidin vain kohtalaisesti, siksi olen hiukan varauksella suhtautunut Niffeneggeriin. Mutta sarjakuvahan onkin ihan toinen juttu, joten päätin antaa Niffeneggerille uuden mahdollisuuden. "Keskiyön kirjastoauto" olikin oikein näppärä pieni tarina, juuri sopiva lukutoukalle ja oikein sopivaa luettavaa tähän vuoden aikaan - ja - lähestyvän Pyhäinpäivän tunnelmiin!

Tarinasta en halua paljastaa paljon, kerrottakoon että päähenkilö on Alexandra, joka eräänä yönä törmää erikoiseen kirjastoautoon. Kun Alexandra tutkii kirjastoauton kokoelmaa (ihana nimi kirjoille, tästä lähin minäkin puhuen kirjakokoelmastani!), hän pistää merkille erikoisen asian. Kaikki kokoelman kirjat ovat hänelle tuttuja, löytyypä kirjojen joukosta jopa hänen oma päiväkirjansakin! Ennen kuin Alexandra ehtii asiaa sen enempää selvittää, alkaa aamu jo sarastaa ja kirjastoauton on aika jatkaa matkaansa. Mutta outo kokoelma kirjoineen jää vaivaamaan Alexandraa...

Lisää makupaloja sarjakuvasta täältä.

9 kommenttia:

 1. Ihana aihe, tämän minäkin haluan lukea!

  VastaaPoista
 2. Erja, minäkin tykkäsin. Tässä olivat kuvat, aihe ja teksti kohdillaan!

  VastaaPoista
 3. Voi miten omituinen mielikuva mulle syntyi kirjan nimestä! :D Ensimmäinen ajatus oli, että hei minähän näin yhteen aikaan koko ajan unta siitä, että yritin soittaa kavereille kirjoilla!

  Kyllä tämä kirjastoauto-visio kuulostaa silti paljon paremmalta :) Minä olen pitänyt niin Aikamatkustajan vaimosta kuin Hänen varjonsa tarinastakin, joten tämä alkoi kiinnostaa kovin.

  VastaaPoista
 4. Oih, onpa jännittävää että Niffeneggeriltä on myös sarjakuvaa. Pistetään mieleen.

  Minäkään en niin perustanut Hänen varjonsa tarinasta. Mielestäni Aikamatkustajan vaimo oli paljon parempi. :)

  VastaaPoista
 5. Maija, meni vähän aikaa ennenkuin tajusin bookmobilen... :D Luulisin että tämä voi olla kirjoja rakastavalle kiinnostava kirja.

  Linnea, minustakin on oikeastaan aika jännä veto kirjailijalta tuottaa myös sarjakuvaa. Voisin kuvitella että sen olevan jopa antoisaa vaihtelua, välillä kuvata vähemmillä sanoilla ja selkeämmin näyttää lukijalle miltä asiat omassa mielessä näyttävät.

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoista lukea tästä kirjasta, täytyy panna sen nimi muistiin. Linnean tavoin minäkin pidin paljon enemmän Aikamatkustajan vaimosta kuin Hänen varjonsa tarinasta. Jälkimmäinen oli pieni pettymys, Aikamatkustajan vaimo taas yksi suursuosikeistani.

  VastaaPoista
 7. Katja, ehkäpä minä annan Aikamatkustajan vaimolle mahdollisuuden!

  VastaaPoista
 8. Mistähän minä tämän juuri bongasin... Jäi kuitenkin mieleen, mutta etenkin nyt, kun sinäkin nostit esiin. :) En ole lukenut Niffeneggeriltä vielä romaanejakaan, vaikka kustannustoimittajani niin epäili käsikirjoitustani lukiessaan. :D

  VastaaPoista
 9. Karoliina, ehkäpä sinunkin täytyy tutustua Aikamatkustajan vaimoon. Kustannustoimittajan kommentti varmaan tuntui mukavalta :)

  VastaaPoista