sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Villimpi pohjola: Lapsus / JP Ahonen

Jee, vaihteeksi sarjakuvia! Hyppysiini osui kirjastossa mainion Villimpi pohjola -sarjan tuorein osa: Lapsus, jonka pariin oli kiva hypätä kesäiltana. Opiskelijoista kertovat sarja Villimpi pohjola on edennyt vaiheeseen jossa aikuistuminen häämöttää sarjakuvan päähenkilöille. Kaverit saavat lapsia, graduja väännetään valmiiksi - jokin on muuttumassa.

Kirjan keskiössä ovat tällä kertaa Anna ja Rontti, joille on siunaantumassa jälkikasvua. Vaikka tutut opiskelutarinat ovatkin mukana, tuo vauva-arki minusta oman, ihan mielenkiintoisen ja mukavan pehmeän lisänsä tarinoihin. Ihan hempeilyksi homma ei toki mene, sillä stripeissä on mukana myös varsin mukavasti potkua ja arjen makua jotta kokonaisuus pysyy tuoreena ja kiinnostavana. Peukutan myös JP Ahosen piirroksia, ne miellyttävät minun silmääni.

Omista opiskeluajoistani on jo aikaa, mutta Ahosen sarjakuvan ikinuoret opiskelijat vain vetoavat allekirjoittaneeseen. Lapsuksen kanssa nyökyttelin, muistelin ja vähän hykertelinkin, tämän kirjan kanssa oli hyvä istua kesäistä iltaa.

Arktinen banaani, 2014
Sivuja: 96

2 kommenttia:

  1. Kiitos Norkku, pitääkin etsiä tämä miehelle luettavaksi. Minulla on itselläni Villimmät Pohjolat vielä lukematta, vaikka aikomus onkin ne jossain vaiheessa ottaa käsittelyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linnea, kiva kuulla että näitä luetaan teilläkin!

      Poista