perjantai 14. helmikuuta 2014

Ystävänpäivän kysymykset ja vastaukset

On Valentinuksen päivä ja halusin antaa teille kaikille tulppaaneja ja ystävänpäivätoivotuksen! Kirjajuttujen sijaan ajattelin vastailla kysymyksiin joita Omppu blogista Reader, why did I marry him ja Arja Kulttuuri kukoistaa -blogista haastoivat allekirjoittaneen vastaamaan kysymyksiin.

Omppu kyseli tämmöisiä:

1. Jos saisit valita jonkun romaanihenkilön parhaaksi ystäväksesi, kenet valitsisit ja miksi?
- Kyllä kai se olisi Bridget Jones, tai oikeastaanhan me olemme olleet ystäviä jo vuosia... Bridgetillä on hyvä sydän, mainio huumorintaju eikä hänen kanssaan taatusti tulisi tylsää!

2. Minkä olemassaolevan kirjan olisit halunnut kirjoittaa itse?
- Mia Kankimäen Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin on aika ihana kirja, toivoisin että se olisi syntynyt minun kynästäni.

3. Pokkari vai kovakantinen?
- Kovakantinen. En oikein osaa perustella paremmin kuin että pidän kovakantisen kirjan ryhdistä.

4. Pidätkö ns. avoimista lopuista? Miksi tai miksi et?
- Miksipä ei? Pidän siitä että kirjailija antaa lukijan itsensä täydentää tapahtumat. Mielikuvitus on pop!

5. Mitä pöytälaatikostasi löytyy?
- Olen niin onnettomassa tilassa ettei pöydässäni ole lainkaan laatikoita, ainoastaan pieni hylly. Sieltä löytyy nenäliinapaketti, muistilappuja, lehtiö muistiinpanoja varten, kyniä, ponnarin lenksu, ruuvimeisseli ja Avotakan kesänumero.

6. Mikä kirja olisi hyvä puheenaihe ensitreffeillä?
- Omilla ensitreffeilläni juttelin kirjahyllyistä, voisin myös kuvitella että esim. jostakin elämäkerrasta saisi hyvän keskustelun aikaiseksi. Tai sitten voi olla rohkea ja kertoa omasta lempikirjasta, treffikumppanin reaktio saattaa antaa osviittaa siitä onko suhteellanne tulevaisuutta!

7. Mihin kirjallisuudesta tuttuun paikkaan (todelliseen tai ei-todelliseen) haluaisit matkustaa ja miksi?
- Viktorian ajan Lontoo tuli nyt ensimmäiseksi mieleeni, luultavasti Sherlock Holmesin takia. Pidättyväinen tunnelma ja pinnan alla kytevät ristiriidat ja vaikka mitkä mysteerit kiinnostavat ja korsettien ja kaasulyhtyjen Lontoo vaikuttaa kuvitelmissani oikein tunnelmalliseltakin.

8. Kirjoista tehdään usein elokuvia. Mistä elokuvasta tulisi tehdä kirja?
- Aika vaikea kysymys, tällä kertaa mieleeni ei tule yhtään sellaista hyvää elokuvaa joka ei jo kirjaan pohjautuisi. Paitsi ehkä piiretyt... Itse ilkimyksen seikkailuja voisin hyvinkin seurata sarjakuvaformaatissa.

9. Minkä kirjan suomenkielistä käännöstä odotat juuri tällä hetkellä?
- Ainakin Elizabeth Gilbertin The Signature of All Things kiinnostaisi.

10. Kuvitellaan, että ihan yllättäen yksi kirja katoaisi kirjahyllystäsi. Minkä kirjan katoaminen tuntuisi ikävimmältä ja miksi?
- Kääk! Taidan nimetä Bridget Jonesin, koska moneen kertaan luetulla kirjalla on jo tunnearvoa.

Arja taas kyseli seuraavia:

1. Kirjablogin pitämisen kolme tärkeintä motiiviasi?
Lukupäiväkirjan pitäminen, kirjoittamisen harjoittelu ja lukukokemuksien jakaminen.

2. Oletko aktiivinen somessa muuten kuin bloggaajana? Käytätkö esim. Twitteriä?
Olen aika aktiivinen somessa. Twiittaan (@Nenakirjassa) ja olen myös Instagramissa (Norqu). Facebook-sivut löytyvät osoitteesta http://www.facebook.com/NenaKirjassa . Twitterissä höpisen sekalaisiakin juttuja enkä Instagramissakaan pelkästään kirjoja kuvaa.

3. Miten kuvailisit kirjamakuasi tai sen muuttumista vuosien varrella?
Kirjamakuni on aina ollut sekava ja sellaisena se luultavasti pysyykin. Dekkarit, luku- ja historialliset romaanit ovat minun genreni. Nykyisellään alan jo oppia millaiset kirjat eivät innosta mutta yritän silti säännöllisesti kokeilla rajojani koska kirjathan osaavat yllättää!

4. Onko olemassa kirjoja, joita et halua lukea? Mitä/millaisia ne ovat?
En pidä hirmuisen raaoista kirjoista, samoin kotimainen realismi monesti tuntuu hankalalta. Myös novellien lukeminen on minulle hankalaa.

5. Onko bloginpidosta poikinut seurauksia, joita et osannut odottaa? Millaisia?
Jos totta puhutaan, en alunperin osannut edes odottaa että joku lukisi tätä blogia ja kuitenkin sen myötä olen tavannut liudan uusia ihmisiä, saanut uusia kokemuksia ja hankkinut uusia taitoja. Aika hieno juttu!

6. Vaihteleeko lukuaktiivisuutesi, esim. vuodenaikojen mukaan?
Vaihteleehan se, joskus tulee aikoja jolloin energiani ei riitä lukemiseen, esimerkiksi joulun alla tunsin olevani jumissa lukemiseni kanssa. Mutta haluan pitää lukemisen harrastuksena, sen pitää olla kivaa eikä stressaavaa!

7. Haluaisitko suositella joitakin blogeja, muita kuin kirja-? Mitä seuraat itse?
Seuraan itse mm. Nelliinan vaatehuonettaKarkkipäivää, Polkadotsia ja Kulinaarimuruja, koska blogien kirjoitustyyli vain puree!

Ihanaa, höperöä ja romanttista ystävänpäivää kaikille!

4 kommenttia:

 1. Kirjahylly onkin parempi keskusteluvaihtoehto kuin yksittäinen kirja: kokonaiseen hyllyyn kun voi surutta mahduttaa kaikensorttisia kirjoja. :)

  Mullakaan ei ole työpöydässä laatikoita (eikä oikeastaan sitä pöytääkään) ja olen pikkusiskolle ikikatkera, kun se on ominut mun nuoruuden aikaisen pöytäni. Isä toi sen työpaikaltaan, ison ruman rohjon, jossa on miltei 20 suuren suurta laatikkoa. Ehkä joku päivä varastan sen takaisin omaksi.

  Hyvää ystävänpäivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija, samaa mieltä. Ollaan saatu aiheesta monta keskustelua aikaiseksi. Kirjahyllykeskustely antaa tilaa erilaisellekin kirjamaulle, ei meidän tarvitse samiksia olla!

   Minä haluaisin ne laatikot, koska sinne saisi kivasti pöydällä seilaavan sekalaisen sälän. Tai sitten siivoan sen pöydän...

   Poista
 2. Kiva, kiitos vastauksista ja hyvää ystävänpäivän jälkeistäkin elämää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arja, eipä kestä.Vastaaminen vähän kesti, muu elämä vaati aikaa. Hyvää sunnuntai-iltaa sinullekin!

   Poista