lauantai 15. helmikuuta 2014

Operaatio Troijalainen, Julma / Christian Rönnbacka

Lomalukemisekseni latasin puhelimeeni nipun e-kirjoja, lukutoukan elämää nimittäin helpottaa huomattavasti se, että pieneen tekniseen laitteeseen voi surutta survoa kymmeniä kirjoa. Valikoimaa riittää taatusti joka fiilikseen ja matkalaukkuunkin jää enemmän tilaa. Kunnon jännärit ovat aina hyviä matkakavereita ja siksi päätin ottaa Christian Rönnbackan Antti Hautalehto -sarjan kirjat Operaatio Troijalainen ja Julma matkalukemisikseni.

Antti Hautalehto -sarjan aloittaa Operaatio Troijalainen, jossa Antti aloittaa työskentelyn Porvoon poliisin tekniikkapuolella. Miehen ensimmäiseksi jutuksi sattuu kauniin tanssinopettajan raiskaaja ja vainoaja, mutta pian päivät täyttyvät muustakin jännittävästä sillä poliisi saa myös vihiä isosta huumelähetyksestä. Niin, ja ampuuhan joku huligaani myös puutarhatonttujakin. Kiirettä piisaa, konnat ovat kovia ja niin ovat poliisitkin. Sarjan toinen osa, Julma, vie lukijan nimensä mukaisiin tunnelmiin kun joku alkaa ryöstää pieniä tyttöjä kodeistaan ja Antin päästä tarjotaan palkkio.

Olen iloinen siitä, että tulin ostaneeksi kirjat sillä ilokseni Antti Hautalehto -sarja oli juuri sellaista dekkarimeininkiä josta pidän. Poliiseiden touhut ovat ronskeja ja samaa luokkaa on myös miesten huumori, jolle tunnustan hörähdelleeni pariinkin otteeseen. Hurtti huumori maustaakin mukavasti tehokkaan koukuttavia ja jännittäviäkin kirjoja, yhdistelmä tuntui minusta oikein toimivalta. Ja kun mukaan soppaan on heitetty hippunen romanssiakin, alkaa kokonaisuus olla kasassa.

Minun suosikkini kirjakaksikosta taisi olla Julma, se tuntui kokonaisuutena napakammalta ja koukuttavammalta. Operaatio Troijalainen on toki hyvä aloitus sarjalle, mutta Julma sai ainakin minut innostumaan jo Rönnbackan tulevastakin tuotannosta. Netistä en ainakaan vielä löytänyt tietoa siitä onko uusia Hautalehto-kirjoja tulossa, mutta toivotaan niin!
"Ajatusten määrä joka pyöri Antin päässä, alkoi huvittaa. Silmien edessä ei vilissytkään eletty elämä, vaan tilanteen absurdius vei hänen huomionsa. Tosin nyt hän muisti että hänellä oli remontin takia Simon Korven iskuporakone lainassa. Kukahan senkin palauttaisi. Voi perseen viulut. Antti pakotti itsensä tähän hetkeen, vaikka se ei miellyttänyt häntä. Tässä hän seisoi nöyränä kuin lahdattava lammas, polkupyörä Manalan portinavaimena. Lautturina Kharonin tilalla joku vitun sliipattu hurripelle. "
Operaatio Troijalainen: Bazar 2012
Sivuja: 227

Julma: Bazar 2013
Sivuja: 275

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti