maanantai 1. kesäkuuta 2015

Vielä kerran / Johanna Tuomola

Kansikuva: Myllylahti.fi
Joskus yllättävä kirjattomuus iskee innokkaimpaankin lukijaan ja silloin on onni, jos sattuu omaamaan bloggaritovereita jotka a) ymmärtävät tilanteen vakavuuden ja b) pystyvät tarjoamaan potentiaalisesti kiinnostavaa luettavaa välittömästi. Kiitokset Kirjasfäärin Taikan, sain luettavakseni Johanna Tuomolan Vielä-kirjan joka on pilke silmäkulmassa kirjoitettu dekkari.

Eero Lampiselle on tuhat rautaa tulessa, menestyvän liikemiehen tulee hoidella afäärejään, lisäksi nössön naapurin vaateet isoisien maakauppojen laillisuudesta työllistävät ikävästi. Elämänsä sulostuttajaksi Eero on löytänyt kauniin Irenen, joka tosin ikävästi on naimisissa mutta on vain ajan kysymys kun neito eroaa luuseristaan. Sitten joku yrittää tappaa Eeron...

Kirja oli kosketukseni Johanna Tuomolan teoksiin ja kokemus oli positiivinen. Tuomolan teksti on sujuvaa ja hetkittäin ilkikuristakin ja varsinkin Eero on oivallinen pahis, isompaa lieroa saa kyllä hakea. Kirjan rakenne on mielenkiintoinen, lukijalle selviää Eeron kohtalo jo kirjan ensimmäisestä lauseesta. Nyt on enää selvitettävä kuinka tuohon pisteeseen ajauduttiin.

Vielä kerran oli hyvä matkakirja, teksti soveltuisi pätkittäiseen lukemiseen ja sopivan viihdyttävä lentokentällä notkumiseen. Vaikka teksti onkin satiiria, ovat kirjan Eerot ja Irenet arkisen uskottavia, voisin kuvitella lukevani näistä tapahtumista vaikkapa iltapäivälehdistä.

Myllylahti, 2015
Sivuja: 287
Kirjailijan kotisivut
Saatu arvostelukappaleena

6 kommenttia:

 1. Juuri etsiskelin dekkareita kesälukemistooni, sillä jotenkin ne vain kuuluvat kesään. Tämä kuulostaa oivalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, tämä on tosiaan oivaa kesälukemista, sopivalla tavalla leppoisa ja sijoittuu osin Juhannuksen aikaankin.

   Poista
 2. Voisi tuohon tutustua. Dekkarit kuuluu kesään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivusta katsoja, niinhän se on. (Jännä yhdistelmä sinänsä, suloisessa suvessa on mukava lukea murhista!)

   Poista
 3. Ovatko Tuomolan kirjat itsenäisiä teoksia? Kurkkasin hänen sivujaan ja häneltä on julkaista aika monta romaania. Voisi jotain kokeilla, jos osuu eteen sitten joskus suomireissulla. Ei kuulosta hullummalta tämäkään: kepeämpi ote sopii suveen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, minusta näyttää siltä että hänellä on sekä kirjasarja mutta tämä on itsenäinen teos.

   Poista