keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Yes Please / Amy Poehler

En ole tutustunut hirmuisen hyvin koomikko Amy Poehlerin tuotantoon mutta hänen elämäkerrallisen teoksensa Yes Please nappasin kuitenkin luettavakseni kun se eteeni Overdrivessä putkahti. Tuumasin nimittäin niin että nainen joka työkseen hauskuuttaa ihmisiä, osannee varmasti huvittaa myös suomalaista tosikkoa sivujen välityksellä.

Kirja on yhdistelmä Poehlerin, 42-vuotiaan koomikon, elämäntarinaa ja erilaisia elämänohjeita varsin näpsäkässä paketissa. Se tarjoaa hetkiä keskiluokkaisesta amerikkalaisesta elämästä sekä menestyvän koomikon elämästä. Amy Poehler on esiintynyt mm. Saturday Night Live -sarjassa ja elokuvassa Baby Mama.

Rehellisesti sanottuna, osa kirjan annista jäi minulle vajaaksi siksi, etten tuntenut riitävän hyvin amerikkalaista komediaskeneä ja siksi sinällään varmaan hyvinkin kiinnostavat tarinat eri henkilöistä ja sarjoista menivät kohdallani vähän hukkaan. Esimerkiksi Parks and recreation -sarja kuulostaa hauskalta mutten silti oikein jaksanut kiinnostua sitä käsittelevästä luvusta sarjaan tutustumatta. Saturday Night Live on sentään tuttu käsite, vaikka moni kirjassa mainituista sketseistä onkin mennyt sivu suun. (Lisää tällaista hauskaa Suomen telkkuun, kiitos!)

Mutta kyllä, Amy Poehler on hauska - sellaisella mukavan särmikkäällä tavalla. Kirja on miellyttävä sekoitus huumoria ja lämpöä, on mukavaa että Poehler on antanut tilaa mm. vanhempiensa esittelemiselle, kirjaa on maustettu myös kuvilla. Kokonaisuus on mukava ja pirteä ja kirja tulikin ahmaistua reilussa pävässä. Poehlerin ajatuksissa on myös totuudenjyväsiä, vai mitä sanotte alla olevasta lainauksesta joka käsittelee työtä ja omaan uraan suhtautumista?
"You have to care about your work but not about the result. You have to care about how good you are and how good you feel, but not about how good people think you are or how good people think you look."
HarperCollins, 2014
Sivuja: 329

2 kommenttia:

 1. Mulla on tämä äänikirjana, mutta en ole löytänyt sopivia kuuntelutilaisuuksia.
  Parks and recreation on hervottoman hauska sarja! :D

  (Tynkä kommentti, kun kirja on lukematta/kuuntelematta ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija, minua alkoi kauheasti Parks and recreation uteloittaa, on mennyt tämmöinenkin helmi sivu suun.

   Poista