keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Thrive:The Third Metric to Redefining Success and Creating a Life of Well-Being, Wisdom, and Wonder / Arianna Huffington

Huffington Post on minulle tuttu julkaisu ja sen perustajasta, Arianna Huffingtonista, olen saanut fiksun ja sanavalmiin naisen kuvan ja siksipä tartuin mielenkiinnolla Thriveen, arvelin nimittäin Ariannalla olevan kiinnostavia ajatuksia ja kokemuksia jaettavaksi. Ahneesti halusin myös napata itselleni elämäntaito-opaspisteen Kirjan vuoden lukuhaasteessa...

Kirjan alaotsikoineen tuntui melkoiselta litanialta, jos totta puhutaan, minulla on edelleen vaikeuksia muistaa koko litaniaa hyvinvoinnista ja vaikka mistä. Näin jälkikäteen ajatellen nimi tosin kuvastaa kyllä ihan hyvin kirjan sisältöä, se nimittäin on myöskin hieman sekava ja lörpöttelevä ja kaipaisi hiukan ytimekkyyttä.

Kirja alkoi lupaavasti, ensimmäiset tunnit nyökyttelin Huffingtonin ajatuksille mm. puhelinten sulkemisesta ja unen tärkeydestä mutta loppuaan kohden kirjan meni minun makuuni hiukan new age -henkiseksi ja alkoi toistaa itseään. Oli aika hurjaa kuulla että tutkimusten mukaan keskiverto amerikkalainen tarkistaa älypuhelimensa n. 6 minuutin välein! Tuon luettuani en kyllä hetkeen halunnut tarttua puhelimeeni - ehkäpä minäkin tsekkailen sitä hiukan liian usein!!

Minulla on Overdrive-kirjastosta lainassa sähköinen äänikirja jonka lukijana toimi kirjailijan oma sisar Agapi Stassinopoulos, jonka kreikkalainen aksetti oli toisaalta rentoa, toisaalta hetkittäin mutkikasta kuunneltavaa. Törmäsin myös pieneen ongelmaan äänikirjanformaatissa, Thrive nimittäin sisältää paljon tekstin väliin siroteltuja sitaatteja ja huomasin että toisin kuin perinteisessä kirjassa, tämä luokin hiukan sekavan vaikutelman äänikirjaan, kun tarjolla ei olekaan visuaalista vihjettä (kursivointia tai sisennystä tms.) vinkkaamassa lukijaa siitä että tekstin tuottaja muuttui juuri.

Summa summarum, Thriven kansien välistä löytyy muutama oivallinen ohje joiden avulla aion itsekin alkaa elämänlaatuani parantamaan. Toisaalta ainakaan äänikirjan toteutus tuntui hitusen ontuvan ja osa ajatuksista ja tarinoista oli hiukan liikaa tälle kyyniselle lukijalle.

Penguin Random House Audio, 2014
Kesto: 9h 54min
Lukija Agapi Stassinopoulos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti