maanantai 1. joulukuuta 2014

Shopaholic to the Stars (Shopaholic # 7)/ Sophie Kinsella

Tulin taannoin pyörähtäneeksi Hulluilla päivillä ja muutaman muun heräteostoksen ohella, nappasin itselleni myös uusimman Sophie Kinsellan hömppäkirjan, Shopaholic to the Starsin. Kirjassa seikkailee Himoshoppaaja-sarjasta tuttu Becky ja kuten kirjan nimestäkin voi päätellä, päätyy sankaritar tällä kertaa rapakon taakse unelmatehtaaseen seikkailemaan ja sankarittaren tuntien soppahan siitä syntyy!

Shopaholic to the Stars on melko tuttua tavaraa sarjaan tutustuneille. Becky shoppailee ja toilailee ja ihan reilusti sanottuna tuntuu siltä että Kinsella toistaa samaa toimivaksi osoittautunutta kaavaa. Eikä siinä mitään, ihan kiva ja viihteellinen kirja tämäkin oli ja ymmärrän sen että tässä vaiheessa kun romanssit, häät, vauvat ja siskot on käyty läpi, alkavat aiheet ehkä olla vähissä. Oikeastaan onkin ihme, että Hollywood-teemaa on saatu odotella sarjan seitsemänteen osaan saakka. Jotain uutta sarjaan on ehkä kuitenkin tulossa, siitä antaa loppu (joka muuten sivumennen sanoen on ärsyttävä!) hiukan jo osviittaa.

Jäin kirjaa lukiessani välillä myös tuskailemaan sen kanssa kuinka itsekäs ja pinnallinen Becky osaa ajoittain olla. Välillä oikein kiristelin hampaitani tulevan julkkisstailaajan unohtaessa surutta läheisten murheet oman uran kimaltaessa silmien edessä. Tämä luonnollisesti on osa Himoshoppaaja-kaavaa mutta siltikin harmistutti. Ja silti hupsussa Beckyssä on jotain minkä takia palaan hänen pariinsa aina uudelleen. Ehkä Beckyn virheet tekevät hänestä inhimillisen ja siksi helposti lähestyttävän? Ehkä jokaisessa asuu pieni Becky Blomwood, joka pohjimmiltaan haluaa tulla huomatuksi ja ihailluksi?
"Before he can ask what I mean by that ( I have no idea), I head up the stairs, feeling all noble, like a prince about to go into battle, Which actually, this kind of is. And the point is: I have to win. This is my chance. My big, Hollywood, one-in-a-million, photo-opportunity chance.
Oh my God. What am I going to wear?"
Bantam Press, 2014
Sivuja: 393

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti