maanantai 27. tammikuuta 2014

Blogistanian parhaat - minun ehdokkaani

Taas on aika äänestää Blogistanian parhaita kirjoja. Äänestyskategorioita on tänä vuonna jo yhteenä neljä mutta koska luen melko suppeasti lasten- ja nuortenkirjoja, en aio tässä kategoriassa äänestää.

Blogistanian Finlandia

Kjell Westö: Kangastus 38 (3p)
Pekka Hiltunen: Iso (2p)
Tuomas Vimma: Ruutukymppi (1p)

Ehdokaskirjani ovat tänäkin vuonna sellaisia teoksia, jotka uskon lukevani vielä uudestaankin. Westö on upean haikea, Hiltunen liikutti tärkeällä aiheella ja Vimma sai minut kikattamaan. Kiitos kaunis kirjoilijoille!

Blogistanian Globalia

Helen Fielding: Bridget Jones - Mad about the boy (3p)
Hanne-Vibeke Holst: Mitä he toisilleen tekivät (2p)
Kristina Ohlsson: Varjelijat (1p)

Jos Finlandia-äänestyksen listani olikin kovin miehinen, ovat Globaliassa naiset kuuminta hottia. En olisi vielä kuukausi takaperin uskonut että kikattelisin näinkin paljon vanhan kaverini Bridget Jonesin jutuille mutta koska Helen Fielding sai minut nauramaan (Darcystä huolimatta!), ansainnee hän pistesijansa. Hanne-Vibeke Holst taas kirjoitti kirjan, joka oli pakko lukea nopeasti loppuun ja jonka teemat jäivät pitkäkäksi aikaa päähäni pyörimään. Kristina Ohlsson puolestaan taitaa edustaa tällä hetkellä ruotsalaisten dekkarinaisten kuuminta kärkeä.

Blogistanian tieto

Mia Kankimäki: Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin (3p)
Susan Spencer-Wendel: Kunnes sanon näkemiin (2p)
Paula Tilli: Toisin (1p)

Tämän listan laatiminen olikin kaikkein helpointa, niin suuren vaikutuksen Mia Kankimäen kirja minuun teki. Ihana kirja! Susan Spencer-Wendel itketti ja Paula Tilli taas tarjosi uuden näkökulman Aspergerin syndroomaan.

15 kommenttia:

 1. Kiinnostavat listat! Minultakin meni kolme pistettä Westölle! Huippu kirja <3

  (Sen sijaan Mitä he toisilleen tekivät jäi minulta kesken.........)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri, Kangastus oli parhautta. Minä taisin lukea Mitä he toisilleen tekivät yhdeltä istumalta, sattui oikea kirja oikeaan rakoon.

   Poista
 2. Mitä he toisilleen tekivät olisi voinut päätyä minunkin listalleni, mutta päätin äänestää vain kahta kirjaa, jotka tekivät minuun selvästi suurimman vaikutuksen. Kiva kuitenkin, että se saa pisteitä muilta. Ohlssonilta olen ehtinyt lukea vasta Nukketalon ja Tuhatkaunot hankin alesta itselleni. Ensimmäisestä osasta pidin ainakin todella paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annami, Ohlsson on kyllä pätevä dekkaristi, sinulla on varmasti hyviä lukuhetkiä luvassa.

   Poista
 3. Mielenkiintoisia ehdokkaita! Muistin taas, että pitää nostaa Varjelijat kyllä lukupinossa korkeammalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susa, Varjelijat oli kyllä minun dekkarikesäni kunkku!

   Poista
 4. Sinulla on paljon ehdokkaita, joita en ole lukenut tai jotka olen lukenut, mutta joista en niinkään paljon pitänyt. Hahhaa. Ohlssonin kirjoista olen kiinnostunut jo pidemmän aikaa arvoittesi perusteella, sillä minusta on aina painokas suositus, että sarja haukkailee alkukielellä luettuna pidemmälle ja pidemmälle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaaa, Hanna. Eikös se ole ihan se tavallinen kuvio, ainahan minä luen ja tykkäilen oudoista kirjoista?!

   Poista
 5. Näitä ehdokaslistoja on kiintoisaa lukea, vaikken itse äänestykseen osallistu(nut). Sinun listaltasi en ole lukenut yhtäkään kirjaa, mutta haluaisin kyllä lukea erityisesti Hiltusen Ison ja tuon Mia Kankimäen kirjan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, yritin kerätä kasaan sellaiset kirjat jotka ovat vaikuttaneet voimakkaimmin - ei siis välttämättä "hienoja" kirjoja vaan sellasia jotka ovat itkettäneet, naurattaneet tai saaneet muuten reagoimaan. Hiltusta ja Kankimäkeä voin kyllä hehkuttaa, tiesin kummankin kohdalla luettuani että tulen äänestämään tätä kirjaa.

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Kuten olen jo parissa blogissa kertonut, olisi Westö ollut listallani, jos vain olisin saanut siitä postattua ennen äänestystä (mutta onneksi kirja saa ääniä teiltä muilta, niin oma laiskuuteni ei ihan niin paljon harmita). Hiltusen kirjankin aion lukea jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, eihän sitä kaikkea voi ehtiä. Westö näyttää napsineen aika mukavasti ääniä, kelpo kirja!

   Poista
 8. Kangastus on saanut paljon ääniä! Se on lukulistalla, samoin Kankimäen kirja.

  VastaaPoista
 9. Maria, olin pongaavinani saman blogikierroksellani. Kankimäen kirjakin on ihana. <3

  VastaaPoista