maanantai 30. heinäkuuta 2012

Swim / Jennifer Weiner

Onnettomuudessa kasvonsa loukanneella Ruthilla on kaksi suurta rakkautta - kirjoittaminen ja uiminen. Hän työskentelee päivät laatien vauraiden perheiden lapsille hakemuksia yliopistoon ja ui illat. Isoäiti toivoo ettei Ruth viettäisi koko elämäänsä veden alla piileskellen, mutta sydämen arvet ovat syviä. Kunnes eräänä päivänä Ruth saa hiukan erilaisen hakemuksen kirjoitettavakseen kun mies nimimerkillä Lonelyguy pyytää häntä auttamaan online deitti-ilmoituksensa kanssa...

Täällä koboilu senkun jatkuu vaan, tällä kertaa löysin valikoimista vähän uudempaa luettavaa, nimittäin Jennifer Weinerin kertomuksen nimeltä Swim. Swim pohjustaa Jenniferin uutta romaania The Next Best Thing, jossa tapaamme Swimistä tutun Ruthin kuusi vuotta novellin tapahtumien jälkeen. Kirjan markkinoinista on siis selkeästi kyse, mutta ainakin tässä tapauksessa juttu toimi. Kynnys tutustua kirjailijan tuotantoon varmasti on alhaisempi jos kyseessä on ilmainen ja uusi lukukappale suhteellisen tunnetulta tekijältä. Minä tiesin Weinerin kirjoittavan chick-litiä ja olin positiivisesti yllättänyt hänen tekstistään, joka vaikutti miellyttävän sarkastiselta ja hauskalta. Myös päähenkilön vaihteet alkoivat kiinnostaa siinä määrin, että saatanpa vaikka lukeakin The Best Thingin jos se tielleni osuu.

Tarina on melko lyhyt, joten hirmuisen syvälle Ruthin elämään ei päästä uppoutumaan, tämä oli ymmärrettävää mutta silti hiukan harmittamaan. Kertomuksen kieli on helppoa, joten Swim sopinee hyvin luettavaksi vaikkapa sellaiselle joka haluaa harjoitella kieltä.
His reply arrived in my in-box five minutes later. "Can juggle a little. Can bake cookies. Have read every book Raymond Carver and Russell Banks have ever written. No pets, though. Should I get one?"

Christ. I typed, "I think getting a pet so you can pick up girls online is tantamount to animal abuse. PS. Please add reading stuff to profile. Chicks dig books."
Atria Books, 2012
So American: Jewish-American experience

2 kommenttia:

  1. Weiner on chick lit -suosikkikirjailijakolmikossani =D Olen pitänyt paljon hänen kirjoistaan silloin chick lit -kautenani, nyt ostin yhden kirjan alesta Weineriä, katsotaan vieläkö pidän =O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Weiner on kyllä harvinaisen hauska kirjailija, minä olen lukenut muutaman kirjan häneltä ja yllättynyt positiivisesti.

      Poista