torstai 26. heinäkuuta 2012

Rakkausrunot

Luetut, lukemattomat -blogin Liisa heitti minua romanttisella runohaasteella. Haasteeseen vastaamiseen kuluikin vähän enemmän aikaa, sillä huomasin kadottaneeni erään runon, jonka löysin kirjasta, jonka olen jo unohtanut. Olin kirjoittanut sen ylös, mutta kas vaan, enpä löydä sitä enää. Enkä muista runoilijaa. Enkä edes koko runoa. Mutta kerrottakoon että runo oli kiinalainen ja se alkaa sanoin: Minä rakastan sinua kuin hiiri riisiä.

Minun rakkain runoni taitaa olla tämä:

I carry your heart with me
(I carry it in my heart)
I am never without it.
(Anywhere I go you go, my dear)

e.e.cummings

Tällä kertaa postaus taitaakin jäädä valitettavan lyhyeksi, sillä minun suosikki"runoni" ovat enemmänkin lainauksia romaaneista, katkelmia elokuvista tai vaikkapa laulun sanoituksia. Pidän kovasti esimerkiksi monia Stingin sanoituksia melkein jo runoina. Kirjalliselta saralta voisin mainita sen yhden ihanan herra Darcyn lausuman rakkaudentunnustuksen, mutta sekään ei ole runo. Myös tämä George Sandin ajatus on minulle tärkeä, se on meillä jääkaapin ovessa muistuttamassa...6 kommenttia:

 1. Voih, alkoi niin hyvin tuo kadonnut kiinalainen runo... ihan tekee mieli alkaa dyykata kiinalaisia runokirjoja nyt :D
  Tuo Cummingsin runo on minullekin aina ollut rakas. Ja lauluissa on upeita love storyja... siinäpä olisikin oman haasteen paikka ;)

  VastaaPoista
 2. Elma Ilona, arvaa vaan olenko yrittänyt hakea Googlesta ja vaikka mistä... Ehkä se putkahtaa vielä jostain vastaan, toivottavasti!

  Cummingsin runo on yksinkertaisuudessaan minusta hieno. Laulun sanoista tosiaan saisikin hienon haasteen, siihen lähtisin kyllä mukaan ;-)

  VastaaPoista
 3. Kiva että vastasit haasteeseen :) Tuo cummingsin runo on kyllä ihana. Ja herra Darcy, oih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesiköhän Colin Firth mitä teki kun otti sen roolin?!

   Poista
 4. http://en.wikipedia.org/wiki/Mice_Love_Rice

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jii, täytyypä tutkia jos tämä oli se mitä etsin. :)

   Poista